Facem sau doar ne facem?

salvati rosiaMă bucur nespus când văd că prin munca mea, cea de jurnalist local, reușesc să dau de gândit, sau să schimb unele lucruri rele în bine. Eu cred că asta este menirea noastră, nu alte rahaturi în care, din păcate, adesea cădem făcând întreaga breaslă de ocară. Pentru ziariștii sunt ca politicienii, dacă unul e prost, toți sunt cretini.
De această dată bucuria vine de la mai vechiul meu prieten Alin Roșca, cel mai activ activist în activitate la Turda, cel care dă semne că a înțeles ce vreau să zic prin editorialul pe care l-am intitulat ”Progres”, ducând mai departe acțiune, în stilu-i propriu, mai potrivit pentru o relație intensă cu masele largi de turdeni, în special, de oameni, în general, care doresc să schimbe răul în bine și, mai ales, nu ACCEPTĂ curentul impus de orice reprezentant al forțelor manipulatoare: politician, magnat, director, patron, evreu, german, rus, imperialist britanic ori falși reprezentanți ai religiilor noastre.
Redau mai jos cele așternute de Alin, cu îndemnul să punem osul, să ne manifestăm, să ne organizăm, să acționăm.
Eu zic să facem!

Sursă: https://www.facebook.com/groups/ecologisti.turdeni/permalink/412433372212202/

Pornind de la articolul nou a prietenului John( Ionel Ignat) … ma trezesc si eu si astern reflectii de dimineata pe o boaba de piper.
Articolul e plin de lucruri stiute, care ne privesc in mod direct, sunt puse pe tapet … si ramase acolo.
… care nu se vor rezolva cu siguranta nici de politicieni locali prinsi intre felicitari si comunicate de presa, nici de ziaristi cu penita ascutita, nici de 30 de protestatari iesiti in strada, indiferent de cauza si nici de copiii adusi sa curete Turda, care sa primeasca o diploma de recunostina a simtului civic sau mai degraba patriotic.
… nu se vor rezolva nici printr-o simulare de strategie de dezvoltare, gandita si ticluita sa justifice proiecte si finantari viitoare, prin care sa facem sa “ne mai pice cate ceva”, daca la baza nu este si participarea civica la stabilirea prioritatilor locale si strategia nu este completata cu un plan de masuri concrete si fise clare de proiecte (buget, responsabili, termene, parteneri locali, etc)
… cu siguranta nu se vor rezolva de la sine si peste vremuri vom constata regres in loc de progres, vinovati fiind toti, cand copii ne vor trage de maneca si ne vor pune la zid, pentru lipsa noastra de implicare, atiitudine si vehementa, cand inca se mai putea face ceva … acel ceva, care-l fluturam la modul general, in loc sa punem mana sa facem lucruri marunte, certe si palpabile … prin care la finalul fiecarei zile sa ne faca sa fim bucurosi ca ziua, nu doar a trecut pe langa noi.
Cu certitudine ca stand doar in mediul online, comod si lipsit de contact fizic cu oamenii pe care-i informam si vrem sa-i vedem activi, fara a fi solidari cu problemele concrete ale oamenilor si animalelor de pe planeta (ex. Rosia Montana, Gaze de sist, dezvoltare si activitati rurale bazate pe productie si consum autonom local, problemele cainilor, ursilor sau a fluturilor), ne lasam vanduti pentru viitorul si progresul celor putini.
Cand ni se vor intampla noua lucruri urate si nedorite, nu vom mai avea de la cine sa cerem ajutor si implicare, deoarece, atunci, cei care au ridicat mana si au deschis gura, vor fi exterminati si disparuti … si considerati eco-teroristi si dati exemple negative, in piata publica, in fata populatiei civilizate si indoctrinate.
Ce ne mai ramane de facut ? Facem sau doar ne facem ?

3 comments

  1. […] prietenii din blogosferă: balaurdegradina, turistclujan, cantomorala, crisalexbc, vissvrix, ionel, mala, ltcorcampiaturzii, danbotoman, ivanuska, flaviusobeada, stropidesuflet, edituramateescu, […]

  2. […] prietenii din blogosferă: balaurdegradina, turistclujan, cantomorala, crisalexbc, vissvrix, ionel, mala, ltcorcampiaturzii, danbotoman, ivanuska, flaviusobeada, stropidesuflet, edituramateescu, […]

  3. […] prietenii din blogosferă: balaurdegradina, turistclujan, cantomorala, crisalexbc, vissvrix, ionel, mala, ltcorcampiaturzii, danbotoman, ivanuska, flaviusobeada, stropidesuflet, edituramateescu, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *