Ce-mi scriu cei de la Facebook?!

Facebook, o uzină de făcut bani, plină de manipulări și îmbrobodiri, toate având scopul acumulării de venituri, moare de grija mea și a voastră! Cel puțin, așa ne minte, frumos. Adevărul este că i se rupe de noi.

„Pentru a-ți proteja siguranța, de curând te-am deconectat de la contul tău de Facebook. Pe data de 25 septembrie 2018 am descoperit un atac complex în sistemul nostru, în cadrul căruia autorii atacului au furat coduri de acces la Facebook. Codurile de acces sunt echivalentul cheilor digitale, pe care atacatorii s-ar putea să le fi utilizat ulterior pentru a prelua conturile altor utilizatori. Prin acțiunea de deconectare de la conturi, am împiedicat atacatorii să utilizeze codurile pentru a accesa conturile respective.

Încă nu am aflat dacă au fost accesate informațiile unor utilizatori de pe Facebook, dar am vrut să te anunțăm ce măsuri luăm pentru a-ți proteja contul. Vom continua să investigăm situația și am informat autoritățile de ordine publică despre această problemă. În cazul în care aflăm că au fost afectați mai mulți utilizatori, îi vom deconecta imediat și îi vom anunța ce s-a întâmplat.

Dacă ai fost deconectat(ă), va trebui să te reconectezi la cont pentru a utiliza în continuare Facebook sau alte aplicații la care te conectezi folosind Facebook. Schimbarea parolelor nu este necesară. Însă, dacă nu reușești să te reconectezi la cont, află ce poți face.”, sună mesajul „politically correct” al slujbașilor lui Zuckerberg.

Vezi să nu fie așa cum spun ei. În realitate, sunt cu totul depășiți de situație, rețeaua lor de socializare fiind folosită de criminali virtuali de mai multe ori, vezi scandalurile din Europa și SUA, în care este implicată Facebook.

P.S. Poate i-aș fi crezut dacă îmi scriau pe 25 sau cel târziu pe 26 septembrie. Dar pe 2 octombrie?! Orice aparență de seriozitate a celor de la Facebook a dispărut, pentru mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *