20
Lun, Mai
10 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Colegiul Național Mihai Viteazul din Turda este singura instituție de învățământ liceal din Turda și Câmpia Turzii care se poate mândri că a fost ales de un elev care a obținut media generală 10 la Examenul de Evaluare Națională.

Ceilalți 21 de astfel de elevi eminenți au ales, exclusiv, licee din Cluj-Napoca.

Cel mai bine cotat colegiu din Turda și Câmpia Turzii, Colegiul Național Mihai Viteazu, a organizat trei specializări pentru elevii care pășesc în anul școlar 2023-2024 în învățământul liceal.

La specializarea Matematică-Informatică au fost admiși, respectiv repartizați, 26 de elevi, tot atâția fiind și cei care au ales specializarea Ştiinţe Sociale, în timp ce la specializarea Ştiinţe ale Naturii vor studia un număr dublu de elevi, respectiv 52, ceea ce face ca numărul total de boboci, la CNMV să fie de 104.

Cei care au ales CNMV pentru studiile lor liceale nu provin doar de la școli din Turda ci și de la școli gimnaziale din Câmpia Turzii, Mihai Viteazu, Călărași și chiar Poșaga de Jos, din județul Alba.

La profilul Umanist specializarea Ştiinţe Sociale forma de învățământ Invatamant de zi, limba de predare Limba română, s-a intrat cu medii între 9,45 și 7,92.

La  profilul Real, specializarea Matematică-Informatică, forma de învățământ Invatamant de zi, limba de predare Limba română, prima medie a fost 10 iar ultima 8,72.

În fine, la profilul Real, specializarea Ştiinţe ale Naturii, forma de învățământ Invatamant de zi, cu predare în Limba română, primul dintre cei 52 elevi are media de admitere 9,85 iar ulitma 8,45.

Dacă întocmim un top al școlilor gimnaziale care dau bobocii de la cea mai bună instituție liceală turdeană, pe prima poziție sunt la egalitate Școala Gimnazială „Ioan Opriș” și chiar Colegiul Național Mihai Viteazu Turda, cu câte 26 de elevi. Urmează Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda, cu 20 de elevi, Școala Gimnazială „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu, cu 10 elevi, Școala Avram Iancu din Câmpia Turzii, cu 8 elevi, Școala Gimnazială „Avram Iancu”la egalitate cu Școala Gimnazială „Horea Cloșca și Crișan”, cu câte 4.

 Liceul Teoretic „Pavel Dan” și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, vin cu câte 2 elevi iar Școala Gimnazială din Poșaga de Jos (județul Alba) și Școala Gimnazială Călărași, cu câte un elev.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh