Anul acesta se împlinesc 416 ani de la moartea domnitorului Mihai Viteazul. De aceea, sâmbătă, 19 august, oficialitățile turdene, cele ecleziastice și patrioții vor aduce un omagiu la mănăstirea ce îi poartă numele, ctitorită în apropierea locului asasinării marelui voievod român. Manifestările vor avea loc la Mănăstirea Mihai Vodă de la Turda între ora 09.00 și 12.30 și sunt organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Dacă până acum doi ani, data comemorării uciderii marelui voievod Mihai Viteazul pe câmpul de lângă Turda a fost data de 9 august, conform stilului vechi, începând de anul trecut comemorarea se face, similar cu sărbătorirea zilei de 1 Decembrie (Marea Unire s-a făcut pe 18 noiembrie stilul vechi), în data de 19 august, după cum este menționată de către istorici.

Programul manifestărilor este următorul:

 

09:00 - Primirea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Andrei

09:30 - Sfânta Liturghie arhierească

11:45 - Moment comemorativ: Parastas

12:00 - Scenetă istorică

12:30 - Depunere de coroane; Parada militară

 

Pentru persoanele care doresc să participe la acest eveniment se asigură transport gratuit cu plecare la ora 08:30 de la Biserica „Învierea Domnului’’ din Micro III și din centrul municipiului din fața Teatrului „Aureliu Manea”.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh