29
Lun, Apr
1 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dacă Bucureștenii îl au pe David Popovici, noi, turdenii, o avem pe Maria Simina Morar, și suntem foarte mândri!  Nu mai puțin de 7 medalii au fost cucerite de sportiva turdeană la Campionatul Mondial de Karate WUKF, desfășurat în perioada 2-7 iulie la Fort Lauderdale, în Florida (S.U.A.), făcându-ne să ne simțim cu „gura aurită”, întrucât am prefațat această reușită extraordinară, în ultimele rânduri scrise pe acest subiect, despre faptul că ea ne reprezintă la Mondialele din SUA:

O turdeancă la campionatul mondial de karate de la Fort Lauderdale, în Florida (SUA)

Patru medalii de aur și tot atâtea titluri mondiale, dar și trei medalii de bronz cucerite de „Micul Samurai” fac ca performanța sa actuală să depășească, surprinzător pentru multă lume, rezultatele obținute în urmă cu un an, când Campionatele Mondiale de Karate WUKF au  fost găzduite la Cluj, adică „acasă”. Componentă a clubului de karate CS Politehnica Cluj-Napoca unde este antrenată de sensei Kerekes Eva-Eniko, Maria Simina Morar a cucerit la ediția de anul trecut a Campionatului Mondial nu mai puțin de 5 medalii, una de aur, două de argint și două de bronz.

EI bine, de această dată în deplasare, taman pe continentul nord-american, Maria Simina Morar a trecut peste toate dificultățile pricinuite de diferența de fus orar, de condițiile meteo, de depărtarea de casă și de familie, reușind să se autodepășească, ceea ce, având în vedere palmaresul său, este, foarte probabil, lucrul cel mai dificil cu care are de luptat în competițiile la care participă, în momentele în care se află singură sau alături de colegele sale de echipă, pe tatami.

Așadar, karateka turdeană a reușit să-și apere titlul mondial cucerit anul trecut, la proba de kata pe echipe, la Cluj-Napoca, și a devenit campioană mondială la Kata și  Kumite individual dar și la Kumite rotativ pe echipe. Medaliile de bronz, nu mai puțin valoroase având în vedere că sunt cucerite la o competiție de maximă anvergură, constituie o salbă la gâtul Mariei câștigată la kata toate stilurile, kumite shobu sanbon pe echipe cadeți  și kumite shobu sanbon cadeți.

Pentru a ne putea da seama de dimensiunea reușitelor competiționale ale Mariei Simina Morar la campionatele mondiale din SUA, să spunem că ediția actuală a Campionatelor Mondiale de karate WUKF pentru toate categoriile de vârstă, programate în perioada 2-7 iulie la Fort Lauderdale, Statele Unite ale Americii, au participat peste 1.453 de sportivi din 32 de ţări. România a fost reprezentată de un lot format din 44 de sportivi juniori şi seniori, plus 47 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani.

Cuvintele și felicitările noastre, oricare ar fi ele, nu ar fi de ajuns pentru a descrie efortul, munca, disciplina și suferințele îndurate de această cea mai titrată sportivă turdeană din toate timpurile, așa că am ales, tocmai în efortul de  a-i dărui o minimă recompensă din partea noastră, a turdenilor, să nu încheiem acest articol înainte de a prelua și reda, mesajul plin de sensibilitate și adevăr, postat pe rețelele de socializare de părinții săi, care au sprijinit-o în toți acești ani de practicare a acestui sport dur, ani în care naveta la Cluj și lipsa timpului liber au fost constante care ar fi năruit voința celor mai mulți dintre noi, nu și pe a Mariei Simina Morar, această tânără de „diamant”, care pare a fi găsit frecvența inexorabilă a picăturii chinezești, ca mod de viață și vehicul spre cele mai înalte culmi în sport și viață:

 

Felicitări Maria, felicitări copil bun și luptător!

Astăzi, toate mulțumirile se îndreaptă către sensei Kerekes Eva-Eniko, fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile, omul și antrenorul din spatele muncii tale, căreia îi datorezi parcursul tău sportiv de până acum, apoi clubului C.S. Politehnica Cluj și președintelui federației de karate WUKF, prof. dr. Liviu Adrian Crisan, care a crezut în tine și în visul tău de a participa la acest Campionat Mondial. Mulțumesc!

Suntem mândri de tine și e rândul nostru ca părinți să-ți mulțumim pentru toate lecțiile de viață pe care le-am învățat de la tine: pt. perseverenta ta de a crede intr-un vis, pt .orele de muncă la sală, fără să uiți să performezi și la școală, pt. modestia și altruismul tău. Cea mai importantă lecție învățată de la tine, a fost aceea a perseverenței și bunului-simț, a faptului că nu ai renunțat să-ți demonstrezi valoarea.

Ai învățat că nu strălucirea medaliilor îți conturează personalitatea, ci lecțiile din spatele acestora și efortul cu care le-ai cucerit pe fiecare în parte!

Îți mulțumim că suntem părinții tăi!”, este mesajul părinților săi pe care îi felicităm și noi și le mulțumim!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh