27
Sam, Apr
1 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi este  o zi foarte importantă pentru handbalul românesc, iar ea îl găsește pe președintele clubului turdean, Potaissa Turda, în prim-plan. Flaviu Sâsâeac este de fapt cel care a sunat „adunarea”, luându-se, practic, ”de guler”, cu președintele în funcție al Federației Române de Handbal, Constantin Din.

Miercuri, 18 octombrie 2023,  se va întruni pentru prima dată din 30 iunie, în format fizic, Consiliul de Administrație al FRH, forul care conduce destinele handbalului, între două Adunări Generale.

Conform Gazetei sporturilor, „la ședința CA care va avea loc miercuri se va supune la vot, conform regulamentului, întrunirea Adunării Generale Extraordinare pentru demiterea președintelui FRH, Constantin Din”. 

„Consiliul de Administrație are 16 membri aleși la Adunarea Generală, iar al 17-lea este președintele FRH. Momentan, în consiliu sunt doar 16 membri, deoarece prezența unuia dintre ei, Adrian Manole, președintele clubului Dunărea Brăila, a fost contestată în justiție, din care cauză el nu poate vota în ședințele CA”, precizează același cotidian național de sport.

Ședința se anunță una deosebit de furtunoasă, pe ordinea de zi, la punctul Diverse, unul din membrii CA, turdeanul Flaviu Sâsâeac,  solicitând convocarea Adunării Generale Extraordinare a FRH cu unic punct pe ordinea de zi a AGA -Revocarea din funcție a președintelui FRH pentru grave încălcări ale statutului și regulamentelor FRH.

Calculele hârtiei spun că, pentru a se ajunge la acest deziderat, membrii „puciști" din CA au nevoie de 8 voturi din 15, președintele Din neavând voie să voteze în acest caz.

„Este un punct pe ordinea de zi în această ședință. Motivele sunt unele ciudate, abuz în funcție și incompetență. Nu-mi voi demisia, eu am venit la federație și muncesc de dimineața până seara. Nu-mi dau demisia ca să se întoarcă Turda la vechile obiceiuri”, a declarat Constantin Din pentru ProSport, de această dată. Acuze grave menite să discrediteze demersul de demitere al celui aflat în fruntea celor care doresc schimbarea lui Din din fruntea FRH, președintele Potaissei Turda, Flaviu Sâsâeac.

Întrebat cum comentează acuzele aduse de fostul arbitru, cocoțat acum ăn fruntea handbalului românesc, Constantin Din, președintele turdean, avocatul Flaviu Sâsâeac, ne-a trimis urmptoarea declarație: „In cadrul sedintei de CA din 18.10 dat fiind multiplele derapaje, de toate felurile, ale actualului executiv condus de Din, care au ranit profund handbalul chiar acolo unde doare cel mai tare, la nivel de copii si juniori, dar si in zona vitala a finantelor federatiei, impreuna cu colegii din consiliu putem da sansa structurilor afiliate sa stabileasca daca diletantismul si incompetenta isi mai au locul sau nu in managementul FRH. Acest lucru s-ar fi putut implini,  in mod fair play, inca din 28 aprilie, la ultima Adunare Generala, dar lipsa de barbatie si de caracter a celui care a promis, alaturi de multe altele, ca va pune demisia in alb pe masa validarii din AGA a amanat putin sansa membrilor afiliati de a-l sanctiona cu revocarea. Toti care suntem in CA avem in spate voturile celor care si-au pus increderea noi, iar maine, in numele lor si al meu personal, eu nu voi gira actiunile dezastruoase ale lui Din. Cred cu tarie ca dincolo de orice tentatie materiala, in acesta situatie dificila pentru handbalul arestat de o persoana nepregatita pentru a conduce macar un club, d-apoi FRH,  membrii CA vor avea coloana vertebrala dreapta si vor da membrilor afiliati posibilitatea de a decide ei insisi soarta federatiei. Nu avem dreptul niciunul dintre noi sa ne abatem de la acest demers pur democratic, indiferent de orice promisiune dulce-veninoasa ar putea veni din garajul aflat in curtea salii Floreasca. Am mare incredere in membrii CA ca vor fi corecti cu ei insisi si cu hanbalul romanesc!”, susține Sâsâeac, înainte de desfășurarea ședinței prin care dorește demiterea lui din de la cârma Federației Române de Handbal.

Ca să simplifică, Flaviu Sâsâeac și cei 7 membri CA care, se pare, susțin demersul său, încearcă în ședința de azi ca CA al FRH să convoace AGA, pentru a-l demite pe Constantin Din. Vom reveni după ședință!

Citiți și: 

https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/lovitura-de-palat-la-frh-se-incearca-demiterea-presedintelui-constantin-din-714983.html

https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/se-anunta-o-sedinta-furtunoasa-in-handbal-constantin-din-schimbat-din-functie-nu-mi-dau-demisia-ca-sa-se-intoarca-turda-la-vechile-obiceiuri-cu-arbitrajele-special-19758646

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh