12
Dum, Mai
22 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am prezentat într-un articol anterior acestuia, existența unor date importante pentru Turda, culese de societatea care realizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru primăria Turda. Acum, haideți să le prezentăm mai amănunțit și, eventual, să le analizăm, pentru a cunoaște mai bine aspecte importante din viața turdenilor.

Măsurătorile efectuate în trafic arată, spre exemplu, că autobuzele STP, care circulă pe Linia 12, adică pe traseul Mr. III -Spitalul municipal Turda, pe o distanță de 11.5 km, au o viteză medie de 16 km/h. Cele de pe Linia 10, pe traseul Mr. III – Centrul municipiului Turda, măsurând 14.km, ating o viteză medie de 20 de km/h. Ambele date par să releve că deplasarea cu mijloacele de transport în comun este destul de lentă, având în vedere faptul că viteza maximă admisă în oraș este de 50 km/h. Însă dacă ne comparăm cu Bucureștiul, acolo viteza medie este de doar 12 km/h în condițiile în care, deja, s-au instituit, pe câteva dintre traseele RATB, benzi unice de circulație pentru transportul în comun. Măsură, evident, imposibilă pentru un oraș ardelean, mai ales pentru unul ca Turda, nod rutier de maximă importanță pentru rețeaua națională de drumuri, oraș tranzitat de zeci de mii de mașini, zilnic, care nu se opresc aici și care nu aparțin riveranilor.

Măsurătorile de îmbarcări/debarcări au relevat un număr de 4.839 de persoane îmbarcate/debarcate pe zi.

Cât privește modalitatea de deplasare cea mai frecventă este cea cu autoturismul, 53.2%, Turda depășind la acest capitol orașe ca Zalău, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Piatra Neamț, Sebeș, Odorheiu Secuiesc, Făgăraș, Moinești, Slobozia, Giurgiu. Procentul de 53..2% se află mult peste media de 41.0% a orașelor respective.

Transportul public este pe locul doi, cu 21.1%, la acest capitol orașul nostru situându-se sub București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Piatra Neamț.

 

Mersul pe jos apare cu cel de-al treilea procentaj, de 19.0 % iar deplasarea cu bicicleta are 6.7%, ambele sub media orașelor cu care s-a realizat comparația.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh