25
Sam, Mai
36 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography

Hepatita C este o boală infecţioasă a ficatului, cauzată de infectarea cu virusul hepatitic C (VHC). De obicei, infecţia acută nu prezintă simptome şi nu pune viaţa în pericol, o parte dintre pacienţi (15-45%) eliminând virusul din organism în primele 6 luni de la infectare.testare hepatita, gratuit, campia turzii

Pacienţii vindecaţi vor păstra în organism anticorpi anti-VHC, formaţi de sistemul imunitar în urma infecţiei acute. Restul pacienţilor (55-85%) vor dezvolta forma cronică de infecţie cu VHC. Virusul hepatitei C se transmite în special prin contact direct cu sângele unei persoane infectate.

Pentru a preveni infectarea unui spectru mai larg de persoane, este imperios necesar efectuarea de testări cu privire la această afecțiune, în special în rândul persoanelor care, prin natura activităților lor, ar putea fi în pericol de a fi infectați.

Vorbim, desigur, despre acei oameni care iau contact cu instrumentar medical, cu ace de seringă (prin prisma analizelor medicale de sânge) sau chiar cu alte persoane infectate.

În acest sens, în baza unui protocol încheiat de administrația locală de la Câmpia Turzii cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, în data de 22 ianuarie 2019, între orele 8:30 și 12:00, beneficiarii Centrului de Zi „Clement” vor fi testați gratuit privind infecția cu hepatita C, la sediul centrului, de pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 36.

O atitudine preventivă și proactivă vă poate salva de o afecțiune gravă, astfel că, dacă sunteți beneficiarii Centrului de Zi, vă invităm să veniți să faceți testul, pentru a afla dacă suferiți de această afecțiune și, dacă da, să vă tratați!

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh