29
Vi, Mar
17 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Semnat în luna februarie 2019, proiectul "Reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic “Victor Ungureanu” din Municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj", va intra în etapa de lucrări fizice.victor ungureanu

 

Astfel, lucrarea cu valoare totală de 11.741.730,00 lei care include și serviciile de proiectare este pregătită să înceapă.

 

Pentru prima dată, după 30 de ani, Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu” va beneficia de lucrări majore de reabilitare, finanțate prin fonduri europene, obiectivul final fiind livrarea unor facilități educative moderne, destinate performanțelor educative ale colectivelor de elevi.

 

În conformitate cu proiectul inițial, vor fi executate următoarele lucrări:

 

- Lucrări de reabilitare a clădirii.

- Lucrările de reabilitare termică a clădirii cuprind: izolarea termică a părții opace a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare existente, reparații acoperiș înlocuire țiglă ceramică, realizare tavan casetat.

- Lucrările de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum. Consumul de energie primară va fi asigurat din surse regenerabile, așa încât a fost prevăzut un sistem bazat pe captarea energiei solare.

 

S-au mai prevăzut de asemenea:

 

- Sistem de ventilație cu recuperare de căldură

- Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat aferentă clădirii prin înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu LED

- Montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice

- Repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, respectiv a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă.

- Refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.

- Repararea/înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și/sau a colectoarelor de canalizare menajeră și/sau pluvială din subsolul clădirii până la căminul de branșament/de racord, după caz.

- Refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.

- Refacere finisaje grupuri sanitare.

- Reamenajare curte exterioară prin lucrări de asfaltare a trotuarelor și refacerea racordului de apă-canal până la limita de proprietate a Colegiului.

 

Pentru clădirea sălii de sport s-au prevăzut următoarele lucrări de reabilitare și modernizare:

 

- Lucrări de reabilitare termică a anvelopei;

- Lucrările de reabilitare termică a sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum

- Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice: sistem fotovoltaic pentru producție energie electrică;

- Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii: înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, de tip LED.

 

”Am spus-o de mai multe ori și repet: educația reprezintă unul dintre cei mai importanți piloni ai societății. Tocmai din acest motiv, în actualul mandat, administrația locală de la Câmpia Turzii a alocat cele mai mari sume din istorie pentru școlile și grădinițele din oraș, fapt relevat inclusiv de proiectele cu finanțare europeană pe care le-am propus spre implementare, iar aici mă refer la proiectul de construire a grădiniței noi, la proiectul de la Liceul Teoretic “Pavel Dan” și, inclusiv la proiectul de reabilitare a Colegiului Tehnic„Victor Ungureanu”. Prin proiectul de față vom transforma clădirea Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” din una energofagă într-una modernă, în care liceenii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru performanțe în educație.”, precizează Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

 

 

Direcția de Relații cu Comunitatea

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh