25
Joi, Apr
5 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Câmpia Turzii au organizat azi momente cu adevărat sensibile, pentru a marca așa cum se cuvine ”Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei ziua pentru eliminarea violenteiasupra Femeilor”.

Pentru aceasta au realizat un proiect intitulat „Încotro”, în colaborare cu Poliția Municipiului Câmpia Turzii, Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu” şi Liceul Teoretic “Pavel Dan”.

Un grup de copii de la cele două instituții școlare au pregătit o scenetă extrem de emoționantă, care i-a sensibilizat pe cei care au fost prezenți, un act cultural menit să atragă atenția asupra calvarului prin care trec victimele violenței în familie, dar au realizat și o serie de desene având această tematică.

În Sala Europa de la Primărie, s-a desfășurat o masă rotundă unde specialiștii implicați în lupta împotriva oricăror de violențe asupra femeilor au făcut schimb de experiență și au prezentat câteva dintre fenomenele negative cu care se confruntă încercând să găsească o cale de cooperare interinstituțională prin care munca lor să aibă rezultate tot mai bune,

Primarul Dorin Lojigan i-a asigurat pe cei implicați de tot sprijinul său, el implicându-se în astfel de manifestări cu beneficii sociale încă de la momentul în care a acces la funcția de primar.

GALERIE FOTO DE LA MOMENTELE DESCRISE ÎN ACEST ARTICOL

primaria campia turziiReprezentanţi ai autorităţii publice locale, ai societăţii civile şi specialişti din serviciile de asistenţă socială, sănătate şi poliţie din comunitate au conchis că trebuie să lupte și mai departe, pentru a oferi victimelor violenței protecție și sprijin.campia turzii

De la ora 12:00, s-a derulat o campanie stradală de sensibilizare şi conştientizare privind violenţa asupra femeilor:
- teatru de stradă;
- expoziţie de lucrări tematice realizate de către elevi;
- amenajarea zonei de la intrarea veche a instituţiei într-un mod sugestiv.

Totodată, au fost distribuite în comunitate, de către angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi voluntari ai Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, materiale informative privind violenţa asupra femeii. Copiii care s-au implicat au fost premiați.

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ca ”Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor” şi este marcată în toată lumea prin activităţi de combatere a diverselor forme de violenţă îndreptate asupra femeilor.

Astfel de activități sunt benefice și trebuie să continue, ba chiar să se înmulțească și să se răspândească și în alte comunități.

VIDEO: 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh