02
Joi, Mai
2 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, a organizat o conferință de presă la Liceul Teoretic „Pavel Dan”, din localitate, pentru a prezenta începutul lucrărilor de reabilitare la imobilele acestui obiectiv.liceul pavel dan campia turzii

Acolo sunt în curs de executare lucrări din cadrul proiectului cu finanțare europeană în valoare de aproape 500.000 euro, ca o dovadă a faptului că lucrările pe fonduri europene au început în municipiul Câmpia Turzii.
Prin acest proiect se dorește reabilitarea termică a clădirii liceului corp A+B, în scopul creșterii eficienței energetice a acesteia, precum și a reducerii costurilor de întreținere a clădirii.
Se au în vedere următoarele tipuri de măsuri: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări la sistemul de încălzire, schimbarea conductei subterane de agent termic dintre centrala termică și clădirea școlii, montarea de panouri solare pe acoperișul clădirilor, montarea unor sisteme de ventilare cu recuperare de căldură și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată.

Primarul Dorin Lojigan a explicat: „Se lucrează deja la Liceul Pavel Dan. Proiectul despre care vreau să vă vorbesc  este în valoare de aproape 500.000 euro, este primul pe care l-am câștigat în această perioadă, care presupune lucrări ce vor duce, în final la reabilitarea în totalitate a Liceului Pavel Dan. Deși termenul de finalizare este 2022, estimăm că până în luna septembrie a acestui an, lucrările vor fi finalizate, așa ne-a promis firma constructoare”, a informat primarul din Câmpia Turzii.

La rândul său, profesoara Cristina Popa, directorul Liceului Teoretic „Pavel Dan” consideră că: „Este un proiect de care noi ne bucurăm foarte mult, întrucât nevoile sunt evidente. Sperăm să finalizăm lucrările cât mai repede, cu siguranță rezultatele vor fi benefice pentru elevii și cadrele noastre didactice. Preocuparea noastră actuală este să colaborăm cât mai bine cu constructorii, astfel ca lucrările să se desfășoare în condiții de siguranță, iar elevii noștri și activitățile noastre să nu aibă de suferit”, a subliniat directorul instituției școlare.

Toate lucrările care se efectuează în acest moment vor duce la o scădere drastică a costurilor la energia electrică și gaze naturale.

Întreaga curte a liceului va fi reamenajată, după finalizarea lucrărilor, astfel încât curtea să fie folosită conform cerințelor acestora.

Terenul de sport va fi mutat înspre marginea din vecinătatea blocurilor de locuințe dinspre Parcul Mare, astfel încât clădirea monument istoric din curtea liceului să poată fi reabilitată și valorificată.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh