28
Lun, Sep
61 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography

Medicul Csergo Lehel, de la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, este unul din multele cadre didactice care iau contact cu pacienți infectați cu noul coronavirus aproape zilnic. El este autorul unei relatări emoționante în care vorbește despre impactul spital campia turziipsihologic al infectării cu Covid-19 asupra celor care ajung în această poziție nedorită. Este o postare a sa pe pagina personală de Facebook, de unde ne-am permis să o preluăm pentru că o considerăm mărturie importantă  din prima linie a acestui război cu un inamic nevăzut, care se adaptează și metamorfozează continuu, făcând alte și alte victime în fiecare zi.

Iată ce a trăit medicul de la Spitalul Câmpia Turzii: „Într-un salon din ”zona roșie” avem internat un bărbat cu doi copii mici. În urmă cu 24 de ore soția lui a fost diagnosticată cu Covid-19 și internată la o clinică din Cluj. A rămas el să aibă grijă de copii. Numai că între timp a făcut și el febră. Pe seară a devenit febril și copilul cel mic, de numai 4 ani. Așa că dimineața și-a luat copii și s-a prezentat la Spital. Acum așteptăm rezultatul testului pentru Coronavirus. Orele trec greu, noroc că cei mici nu sunt foarte afectați, pentru ei este mai mult o aventură.
Sosește rezultatul testului. Comunicarea veștilor proaste face parte din meseria de medic. Îl informez pe bărbat că toți 3 sunt infectați cu Coronavirus și vor fi transferați la Cluj. Îmi răspunde că se aștepta și a venit pregătit. Apoi începe să plângă. Este deja prea mult pentru el. Copiii izbucnesc și ei în plâns, fără să înțeleagă exact ce se întâmplă. În numai 2 zile viața lor s-a dat complet peste cap. Dar pentru majoritatea românilor drama acestei familii nu va fi altceva decât o cifră în plus într-o statistică națională impersonală. Iar pentru mulți este numai o minciună spusă de către un medic sau un jurnalist...”

Să sperăm cu toții că întreaga familie se va face bine iar cei care citesc acest text vor conștientiza cât este de important să respectăm regulile de combatere a acestui temut SARS CoV-2.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh