26
Vi, Apr
2 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Stânga din Câmpia Turzii e scindată și în degringoladă

 

Gașca de pesediști scoși din viața politică, deocamdată de proprii colegi, iar după alegeri, și de electorat nu pot înțelege că fac parte din trecutul vieții politice din Câmpia Turzii. Este vorba de cei rămași alături de Petre Pop, fostul șef al PSD Câmpia Turzii care s-a compromis ca imagine politică prin intrarea într-un concediu paternal de circa doi ani, pe un salariu exorbitant, venit din poziția de City Manager pe care a ocupat-o pe perioada administrației Radu Hanga.

Citește să vezi de ce Petre Pop nu mai are nicio șansă să fie ales la Câmpia Turzii:

Petre Pop încasa, în 2018, 8.881 lei/lună deși stătea acasă. Vezi raportul său de activitate!

 

Petre Pop plătește ambiția de a-l scoate pe „tușă” pe Radu Hanga

Spuneam încă din momentul în care Petre Pop, sprijinit de Remus Lăpușan, a inventat un sondaj de opinie în care Radu Hanga nu avea șanse să câștige un al treilea mandat de primar, al doilea consecutiv, că Petre Pop a sacrificat PSD Câmpia Turzii ambițiilor sale personale. Acum vedem o filială social-democrată în reconstrucție, dar care ar avea nevoie, ca Germania postbelică de un plan Marshall. Stânga, la Câmpia Turzii, este la ananghie. Incapabilă să iasă pe piață cu oameni consacrați, cunoscuți de comunitate, o alternativă viabilă la oferta dreptei, actualul primar Lojigan.

Revenind la gașca Petre, Isac „Mia Kalifa” Tudorache & comp, observ că, în ultima vreme o arde la vreo patru capete, așa cum se poate vedea cu ochiul liber pe „Scânteia” lor, ariesnews.ro. Ei sprijină pe oricine, în afara PNL-ului lui Lojigan, pe care îl consideră principalul vinovat de degringolada în care se află ei. Dar nu Lojigan este vinovat, ci Petre Pop, care a crezut că se poate ridica la nivelul lui Radu Hanga dar, de fapt, nu a fost în stare nici să facă o listă de consilieri locali puternică, prin care să îi creeze dificultăți politice lui Lojigan. Cu acest Gică-contra care din funcția de secretar al PSD a ajuns ales local, cu doi angajați la CAA și încă unul în Primărie, PSD Câmpia Turzii, să recunoaștem, s-a făcut de râs în mandatul 2016-2020. Cei de la CAA nu puteau vota proiectele de hotărâre având ca subiect CAA, iar celălalt, angajat al Primăriei, a fost obligat să se abțină oridecâte ori era vorba de organigrama primăriei, statul de funcții și chiar bugetele alocate. Altfel spus, PSD Câmpia Turzii a jucat într-un picior și cu o mână legată la spate meciul cu PNL. Astfel, nu e de mirare că l-au pierdut. Singurul care a ținut stacheta, cât de cât, sus, este Gicu Rece, despre care am spus și cu altă ocazie că este alegerea cea mai bună pentru candidatura de primar.

 

Petre & comp o „arde la 4 capete”

Ei bine, ariesnews.ro, unde s-au retras acești băieți, pesediști, fără nici o tăgadă, sprijină USR, făcându-i reclamă, prezentându-i candidații, băgând câte o minciună menită, chipurile să afecteze statusul actualului primar în ochii electoratului. Fără nici o șansă, însă, dar arată clar gradul avansat de disperare la care au ajuns. Ei știu că le fuge covorul de sub picioare, un covor de care, repet, nici măcar nu trage Lojigan. USR Câmpia Turzii nu a făcut altceva, încă de la înființare, decât să se facă de râs prin declarațiile publice și faptele celor cu care acest partid se prezintă în fața electoratului.

Toto acolo, acești băieți care s-au făcut de „mândra minune”, nu doar că lovesc în cei care sunt oficial la PSD, foștii lor colegi (în stilul agramat, plin de greșeli de ortografie, cu care Petre Pop a oripilat, întotdeauna, mediul online), dar sprijină inclusiv PMP Câmpia Turzii! Adică pe cel mai de dreapta partid de pe eșicherul politic, iar asta spune multe inclusiv despre consecvența lor.

Nici Pro România, susținută masiv de Petre Pop, întrucât și acest partid este o variantă pentru Petre Pop să revină, însă șansele sunt slabe, Cosmin Șașa neavând nici notorietate, nici carismă, necesare pentru a face un rezultat bun, mai ales la un partid care nu înseamnă nimic în Câmpia Turzii.

Dar marea lor speranță, în special a lui Petre Pop este Avram Gal. De aceea, lupta lor este pentru ca Avram Gal să câștige, aceasta fiind unica șansă a lui Petre Pop de a se întoarce în Primărie, la banul public, din care a luat, cum am mai arătat, sumelojigan avram exorbitante stând acasă! Avram Gal este tichetul câștigător pentru Pete & comp, un om pe care Petre Pop l-a înscăunat pe postul de viceprimar printr-un abuz, dovedit în instanță de adevăratul viceprimar din mandatul 2012-2016, Dorin Lojigan. Astfel că Avram Gal se consideră dator lui Petre Pop, funcția de viceprimar fiind cea mai înaltă funcție atinsă de actualul candidat ALDE Câmpia Turzii, cel mai traseist om politic din istoria postdecembristă a Câmpia Turzii. Iar asta spune multe despre omul Avram Gal, despre care se spune că „numai din UDMR și Partida Romilor nu a făcut parte, dar încă nu au intrat zilele în sac”. Să o spunem pe șleau, Petre Pop, scos din primărie de Lojigan, care i-a desființat postul bine plătit, s-ar întoarce călare pe „asinul” ALDE, dacă Avram Gal ar câștiga Primăria Câmpia Turzii.

Oricum, băieții ăștia doi, par să facă, împreună, numai prostii! Îmi aduc aminte cum l-au așteptat, gudurându-se și pozându-se cu Prințul Paul, pe care l-au invitat și primit la Câmpia Turzii, cu puțin timp înainte ca personajul să ajungă la pușcări! Îmi vine să mor de râs la acea amintire. Chiar și atunci, Radu Hanga le-a arătat cum se face: nu a dorit să participe la întâlnirea cu prințul!

Și de aceea, în titlu întrebarea e pusă între un nume și un prenume, iar această diferență este subliniată și de fotografia de profil a celor doi, care îi descrie perfect. În timp ce Lojigan îl susține pe Alin Tișe, colegial și elegant, Avram Gal se susține pe sine însuși, egoist și de prost gust, așa cum se vede în imagine.

 

ALDE... poate, Avram, cu siguranță nu!

Îndrăznesc să fac un pronostic. ALDE, un partid aflat în cădere liberă în întreaga țară, are o șansă bună la localele din Câmpia Turzii, unde ar putea câștiga până la 4 posturi de consilieri locali. Asta din cauza scindării stângii, ceea ce face din Avram unul dintre candidații cu cea mai mare notorietate din această parte a eșicherului politic. Un alt atu al lui Avram este că, pentru prima dată, unchiul său, Samoilă Gal, este în aceeași barcă cu el, în ALDE, ceea ce înseamnă că votanții aparținând cultelor neo-protestante din oraș sunt mai uniți. Însă nu cred într-o posibilă victorie a lui Avram vreodată, la primărie, din cauză că este considerat omul cultelor neo-protestante, ceea ce face ca întreaga Biserică Ortodoxă din Câmpia Turzii să-i fie împotrivă, din start. Tot ceea ce vine din altă parte e bonus.

În plus, modul în care se afișează Avram, în bolid de lux, aroganța cu care se adresează în general, faptul că a apărut în ultimii 20 de ani în tot felul de funcții în care nu avea ce căuta, bine plătite din banul public, îi afectează imaginea în rândul votanților de stânga, acela fiind bazinul său de vot, în general. Ultima funcție de acest gen a fost cea de consilier al ministrului apărării. Te și umflă râsul... Tăriceanu nu-i aduce voturi, ba chiar îi ia din ele. La fel și avocatul Spătariu. Ca să nu mai vorbim ce mult rău îi face Direcția Națională Anticorupție: 

Visul lui Avram Gal de a deveni primar la Câmpia Turzii, spulberat de DNA?!

 

E șansa Câmpiei Turzii

Așa că la Câmpia Turzii lupta se duce între cei care vor să se întoarcă la primărie, cu orice preț, și cei care sesizează faptul că acum este momentul Câmpiei Turzii avându-l pe primarul Dorin Lojigan, prieten al primului ministru Orban, șeful PNL, partidul care, toate sondajele o indică, va câștiga alegerile parlamentare și va forma și viitorul Guvern. Cel mai probabil, tot cu Orban în frunte! Astfel că, votându-l pe Lojigan, oamenii inteligenți din Câmpia Turzii dau o șansă orașului să se dezvolte nu numai cu bani europeni, ci și guvernamentali. Dacă Lojigan și Câmpia Turzii nu a primit bani, cât a fost Dăncilă și ceilalți pesediști prim-miniștri, din 2016 până la finalul anului  trecut, acum este clar pentru toată lumea că există premisele unei infuzii de capital masive pentru Câmpia Turzii.

Alternativa este condamnarea orașului la 4 ani în care să „trăiască” pe banii bugetului local, din care mare parte merge pe salarii și funcționare și mai nimic pentru secțiunea de dezvoltare.

Dar locuitorii Câmpiei Turzii au știut întotdeauna să voteze cea mai bună ofertă pentru ei și orașul lor, așa că, și de această dată, trebuie doar să aibă încredere în ei și să voteze cum le spune creierul, „nu inima”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh