29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Municipiul Câmpia Turzii se confruntă cu un focar de coronavirus care mărește, brusc, numărul de cazuri raportate pe localitate, dar persoanele respective nu sunt, neapărat in oraș, ci sunt doar internați acolo, temporar. Focarul a apărut la Complex de Servicii Comunitare Destinat Persoanelor Adulte Câmpia Turzii, aparținând Direcției Generalecentru dgaspc de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (D.G.A.S.P.C) unde au fost raportate 22 de cazuri de infectare cu noul coronavirus SARS CoV-2 încă din 17 septembrie, însă autoritățile, redundante și obscurantiste, au ascuns totul „sub preș”, timp de mai bine de o săptămână, până când adevărul a ieșit la lumină.

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, în sfârșit, prefectul județului Cluj,  Tasnádi István-Szilárd, a dezvăluit că

„din cele 22 cazuri, 13  au apărut la persoane internate acolo dar nevaccinate iar 7 la  beneficiari ai serviciului centrului care sunt  vaccinați, dintre aceștia din urmă, doar 5 au simptome.  Doi dintre infectați sunt din rândul angajaților. Unul vaccinal și unul nevaccinat. O persoană se află în stare gravă și a fost internată la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii. Persoana internată nu este vaccinată. Este beneficiar al Complexului însă nu și-au dat acordul copii lui”, ne informează prefectul județului Cluj, doar ca răspuns la întrebările presei, și nu din proprie inițiativă.

Prefectul clujean ne mai informează că la Complex de Servicii Comunitare Destinat Persoanelor Adulte Câmpia Turzii, al DGASPC, există un număr de 47 de angajați și 53 de beneficiari ai serviciilor centrului.

Beneficiarii centrului rezidenţial sunt persoanele adulte, aflate în situaţie de dependență, în imposibilitatea de a duce o viață independentă din diverse cauze, în special a stării de sănătate afectate, absenței sprijinului din partea familiei / lipsa familiei. În perioada rezidenţei întervenţia este adecvată nevoilor specifice ale beneficiarilor şi vizează: integrarea beneficiarului în familie/ familia lărgită, integrarea socio-profesională, transferul la un centru social cu găzduire permanentă.

 

Incidența ratei incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori pe localități (UAT) la data de 26.09.2021 pentru perioada 09.09.2021-22.09.2021 a trecut, la Câmpia Turzii de 2,00. Este, de fapt, azi, 26 septembrie, e 2.16, ceea ce va aduce, dacă ea rămâne peste 2,00 timp de 48 de ore, noi restricții.

Fostul oraș metalurgic se confruntă cu un număr de 59 de cazuri, dintre care 38 sunt comunitare iar 21 din focarul precizat mai sus. 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh