18
Joi, Apr
16 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Amploarea vânzărilor din zilele de miercuri şi nu numai, din piaţa centrală a municipiului Câmpia Turzii, i-a făcut pe cei care au preluat puterea locală după 10 iunie să propună construirea unei hale agroalimentare nou-nouţă, modernă li adaptată realităţilor din relaţiile comerciale care se stabilesc acolo.

De fapt, este vorba de un mai vechi proiect al primarului Radu Hanga şi al colegului său de partid, consilierul local Petre Pop, cel care în ultimul mandat a ocupat funcţia de administrator al pieţelor din localitate. Pentru ca visul lor să devină realitate, la iniţiativa primarului, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire hala agroalimentară piaţa unirii, municipiul Câmpia Turzii”. În anexa care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că valoarea totală a investiţiei, la nivelul preţurilor din luna iunie 2012 când un euro valora 4.229 lei, s-ar ridica la 1476 681 lei dintre care doar construcţiile montaj s-ar cifra la 1 292 800 lei. Finanţarea obiectivului se face din fondurile bugetului local şi din alte fonduri constituite conform legii, conform listelor de investiţii aprobate la nivelul administraţiei locale.

Referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre, ne arată care sunt motivele care au dus la creionarea acestui proiect de investiţii şi ne dă şi câteva informaţii în plus despre proiectul halei agroalimentare. În referat se arată că se propune realizarea unei noi hale agroalimentare întrucât, în prezent, „spaţiul în care se desfăşoară activităţile comerciale sunt necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar pentru comerţ cu specificul respectiv”. Noua hală agroalimentară, se mai arată în referat, se doreşte a acoperi necesităţile de spaţiu, să asigure toate condiţiile igienico-sanitare  pentru desfăşurarea unei activităţi de comerţ în cele mai bune condiţii şi care să asigure atât suprafeţele necesare cât şi desfăşurarea fluxurilor specifice unui astfel de spaţiu comercial.

Imobilul proiectat va avea o suprafaţă construită de 906 mp, rezultând un procent de ocupare P.O.T.=45,30 % şi un coeficient de utilizare C.U.T. = 0, 45. Construcţia se încadrează în clasa III de importanţă, clădiri cu funcţiuni esenţiale şi categoria de importanţă C. Clădirea propusă este de tip hală cu regimul de înălţime P-parter, având următoarele dimensiuni. 30 x 32 m (latura nordică) , cu înălţimea halei de 7,20 m, formată din 5 travei de 5 m. spaţiile au fost proiectate şi compartimentate în funcţie de necesitate, respectiv de normele de siguranţă în exploatare şi igienico-sanitare. Pe latura nordică şi sudică sunt dispuse spaţiile comerciale pentru închiriere. În zona centrală sunt dispuse mesele pentru comerţul cu legume şi fructe, iar pe latura estică se regăseşte zona administrativă cu birourile, centrala termică şi grupurile sanitare. Hala este prevăzută cu patru căi de acces, unul pentru cărucioare şi intervenţii auto, pe latura sudică, iar trei pietonale pe laturile de est, vest şi sud.

Suprafaţa utilă a clădirii este de 876 mp, compusă din 5 spaţii comerciale în suprafaţă de 36,35 mp-spaţiu, hala mese de legume-fructe în suprafaţă de 466 mp, 4 spaţii comerciale de 24,5 mp per spaţiu, grupuri sanitare, birouri, centrală termic, spălător, în suprafaţă de 22,30 mp şi alte anexe.

În plus, amploarea tranzacţiilor comerciale desfăşurate la Câmpia Turzii în fiecare zi de miercuri, face ca hala agroalimentară din acest oraş să se transforme într-un veritabil centru agroalimentar regional, acolo venind producători agricoli şi crescători de animale din întreaga zonă. Lipsa unor amenajări de asemenea natură la Turda, face ca municipiul Turda să preia mare parte din aceste activităţi şi din zona limitrofă a oraşului vecin mai mare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh