20
Sam, Apr
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, demarează o activitate de pregătire profesională, gratuită, pentru cei interesaţi să acceadă la diversele ramuri artistice care se predau în cadrul școlii. Ca urmare, în săptămânile care urmează, nouă experţi din mai multe domenii artistice – pian, teatru, pictură, improvizaţie jazz, acordeon, chitară, vioară și chitară electrică -  vor susţine astfel de cursuri gratuite de pregătire, în cadrul instituţiei.

Primul curs va fi susţinut de către expertul clasei de pian al şcolii, Elisei Mureşan, în perioada 7 – 11 mai a.c., la sediul Şcolii de Arte Cluj, de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, conform următorului orar:  luni, miercuri, joi și vineri – orele 15.00 – 17.00, iar marţi – orele 10.00 – 12.00. Persoanele interesate de aceste cursuri de iniţiere în pian se pot înscrie începând cu ziua de miercuri, 2 mai a.c., pe adresa de e-mail a unității culturale - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

În cadrul acestor cursuri, Elisei Mureşan va avea un şir de cinci lecţii deschise, câte un curs de două ore, în fiecare zi, în care toți cei interesați vor avea posibilitatea să dobândească primele cunoştinţe în domeniul pianistic. Apoi, după încheierea cursului, participanţii vor realiza dacă dragostea şi înclinaţia lor către muzică şi pian este îndeajuns de puternică şi ar putea fi fructificată, în mod organizat, începând cu toamna anului 2018, în cadrul cursurilor omologate ale Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj.

Elisei Mureşan s-a născut în oraşul Deva, în anul 1994 şi a început să cânte la pian de la vârsta de şapte ani, urmând clasele primare, gimnaziul, liceul și Academia de Muzică, astfel că, în ciuda vârstei tinere pe care o are, muzicianul manifestă o maturitate redutabilă în domeniu.

Expertul clasei de pian este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, având o experienţă pianistică de 16 ani în domeniu, materializată în concerte susţinute în Deva, Cluj-Napoca, Bistriţa, Timişoara şi Bucureşti. Acesta a câştigat de-a lungul carierei sale de până acum numeroase premii naţionale şi internaţionale de pian, în ultimii cinci ani axându-se pe munca didactică, cea de iniţiere şi cizelare a tinerelor vlăstare, aducându-le la nivelul interpretării de scenă. Pe lângă activitatea didactică, expertul Elisei Mureşan a descoperit şi o nouă viziune asupra muzicii, abordând cu succes mai multe genuri muzicale, precum: muzica uşoară, jazz-ul, blues-ul, excelând pe mai multe scene, alături de trupa „Recovered” a Şcolii de Arte, iar cea mai recentă colaborare fiind cu grupul bell-canto „Ad libitum voices”, alcătuit din patru absolvenţi ai Academiei, care adaptează această tehnică la mai multe genuri diferite.

 

 

Biroul de presă

3 mai 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh