06
Joi, Oct
39 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” vă propune un artist turdean care nu a prea ieșit la „rampă”. Lucrările lui Artemie Țigărean înfrumusețează holul instituției cu lucrări de o bună calitate artistică.

Născut în Turda în anul 1951, Artemie Țigărean este absolvent al Școlii Populare de Artă, în anii 80, la clasa profesorului Valer Suciu, care i-a îndrumar, de fapt, pe cea mai mare parte a pictorilor profesioniști turdeni. Prfoesorul Alexandru Picovici, este unul dintre cei care apreciază calitatea lucrărilor lui Țigărean.

Artenie Țigărean spune că este membru fondator al Societății Culturale Rei Culturae Fautores, alături de fratele său geamăn, Eugen, deși recunoaște că nu a prea frecventat-o. În treacăt fie spus, și fratele geamăn este pictor, urmând să expună, la rândul său, în curând.             

Ce spune autorul însuși despre expoziție? „Lucrări de suflet, în general le lucrez doar pentru mine, fiind pasionat de pictură. Însă m-am gândit că, totuși, pentru iubitorii de artă, să îmi expun câteva dintre picturi, o mică parte din ce am realizat de-a lungul anilor”, ne spune, cu modestie, Artemie Țigărean, aflat la prima personală, deși a participat la multe alte expoziții de grup.

Iubitorii de artă mai au la dispoziție o săptămână să treacă pragul Bibliotecii Municipale de lângă teatrul „Aureliu Manea” pentru a admire o expoziție variată, care cuprinde peisaje, portret, flori, realizate în general în ulei, deși artistul mărturisește că, de multe ori, cochetează și cu acuarela.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh