28
Joi, Mar
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Profesorul turdean Răzvan Mihai Neagu, doctor în istorie, a fost distins de către ÎPS Andrei Andreicuț cu „Crucea Transilvană”. Evenimentul a fost găzduit de micuța dar frumoasa biserică ortodoxă a Parohiei Turda Fabrici, situată în sensul giratoriu de la Dedeman, cu ocazia praznicului mic (istoric) al bisericii aflată actualmente în stadiul de pregătită de pictare.profesor neagu razvan, crucea transilvana, ips andrei

ÎPS Andrei a oficiat slujba arhierească alături de un sobor de preoți printre care pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, și protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan.

Pe pagina de Facebook a parohiei a fost consemnat momentul astfel: „In 7 ianuarie am sarbatorit hramul mic al bisericii noastre avandu-l in mijlocul nostru pe IPS Andrei impreuna cu un sobor de preoti. Multumim Domnului pentru aceasta zi minunata ! Cu aceasta ocazie a fost hirotonit preotul Marin Trandafir care va sluji la vechea bisericuta de pe str. 22 Decembrie pentru comunitatea de rromi. Tot cu aceasta ocazie IPS Andrei a acordat tanarului profesor de istorie Razvan Mihai Neagu cea mai inalta distinctie care se poate oferi mirenilor "Crucea Transilvana" pentru intreaga sa activitate! Ii uram succes in continuare!”

Într-adevăr, profesorul de istorie de la Colegiul Tehnic Turda a primit din mâna înaltului ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, distincția pe care, cu siguranță, o merită cu prisosință, acesta desfășurând o ferventă activitate religioasă dar și de documentare și realizare a unei monografii dedicată Catedralei Sf. Mihail și Gavril (Catedrala Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Turda - 80 de ani de sfinţire, realizată împreună cu preoții slujitori ai respectivului locaș ortodox, Grigore Marchiș și Gheorghe Gotea). În plus, Neagu este consilier în cadrul parohiei Parohiei Ortodoxe Române Turda III, păstorită de pr. Grigore Marchiș. Citește  și Compas / Catedrala ortodoxă din Turda – o istorie care completează Edictul din 1568.

Iată ce a consemnat Răzvan Mihai Neagu, după primirea importantei distincții ortodoxe: „Uneori în viaţă, omului îi este dat să trăiască momente de o intensă încărcătură spirituală. Un astfel de moment am trăit şi eu azi, 7 ianuarie 2019 (Sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul), când ÎPS Andrei mi-a acordat cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Crucea Transilvană. Evenimentul s-a desfăşurat în parohia Turda-Fabrici. Mulţumesc pentru această cinste, care mă obligă sa fac mai mult şi să mă implic mai mult şi mai bine”, mărturisește profesorul Neagu.

 

Credit foto: Marius Romilă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh