28
Joi, Mar
22 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
POLITICI PUBLICE PENTRU ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ

(TRAINING)casa ratiu turda, casa lui ion ratiu, indrei ratiu

Casa Rațiu, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 1, Turda, jud. Cluj
 
Locuri limitate, disponibile pentru 1 grupă, astfel: 24-25 ianuarie


 
Confirmări: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
Poti beneficia de un PROGRAM GRATUIT intr-o locatie incarcata de istorie, unde te asteapta ca oaspete fiul lui Ion Ratiu, Indrei Ratiu. Vei afla cele mai moderne modalitati de a elabora politici publice pe plan local si vei avea parte de niste simulari inedite care sa iti dezvolte instinctele de a elabora politici publice intr-un mod european.  Programul este limitat la 20 locuri si este necesara o confirmare scrisa cu un numar de mobil si cu un email.

Programul este gandit in urma unei colaborari de lunga durata pentru functionari in administratia publica locala sau persone care isi doresc accesul in viitor in administratia publica locala sau persoane care lucreaza in programele administratiei publice locale. Programul se bazeaza pe o cooperare unica, cimentata de peste 4 ani alaturi de Fundația Hanns Seidel – România si Centrul Ratiu pentru Democratie.

Acest seminar face parte dintr-o serie de programe având ca principal obiectiv prezentarea bunelor practici din administrația publică. Se pune accentul pe construirea politicilor publice pe baza de dovezi si date, se explica definitia unor probleme de politica publica locala, se explica experienta vest-europeana si americana in materia respectiva. Participantii vor putea avea parte si de un mediu interactiv, dinamic, bazat in primul rand pe joc de rol.

De ce suntem motivati sa oferim cursuri pentru administria publica din Romania? Pentru ca in diverse moduri practice, in functiile publice detinute de lectori – functii ministeriale sau la Cancelaria Primului Ministru, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, sau pur si simplu in calitate de consultanti pentru administratia publica locala sau centrala am constatat serioase deficiente care pornesc de la modul de raportare la cetateni pana la modalitatea de redactare a unei decizii.

Public tinta: Vor avea prioritate funcționarii publici cu atribuții în domeniu, în special din administrația locală, însă avem în vedere pentru echilibrul cursului permiterea accesului și catorva reprezentanti din administratia publica  centrala.

Costuri: Participantilor le sunt asigurate toate mesele principale, dar nu si decontarea transportului pana la locatia cursului sau a altor cheltuieli personale (de exemplu cu parcarea autoturismului in parcarea de langa Casa Ratiu).

Precizare importanta: Cursul nu poate fi facut pe fragmente. Participantilor care nu participa la absolut toate modulele respective si la absolut tot programul oferit, pana in ultimul minut – agreerea acestui principiu conditionand inscrierea -  nu le vor putea fi oferite diplome de participare la acest training.
 
PARTICIPAREA ÎN CADRUL ACESTOR SEMINARII ESTE GRATUITĂ. COSTURILE LEGATE DE CAZAREA LA CASA RAȚIU ȘI MASA SUNT ASIGURATE DE CĂTRE ORGANIZATORI.
 

Program 24-25 ianuarie:
23 ianuarie 2019 – Sosire și cazare la Casa Rațiu începând cu ora 17:00
 
24 ianuarie 2019
09:00 – 10:00              Mic Dejun
10:00 – 11:30              Discuție de grup - Introducere și metoda de analiză a politicilor publice a
 lui Eugene Bardach – Lector: Răzvan Orășanu
11:30 – 13:00              Simulare privind procesul de luare a unei decizii și analiza părților
interesate în acest proces– Lector: Răzvan Orășanu
13:00 – 14:00              Lunch
14:00 – 15:15              Elemente de politici publice și atribute ale guvernării – Lector: Răzvan
                                    Orășanu
15:15 – 15:30              Pauză
15:30 – 18:30              Elemente de politici publice: date, măsurători, analiză – Lector:
Ciprian Ciucu
19:00 – 20:00              Cină
 
25 ianuarie 2019
09:00 – 10:00              Mic Dejun
10:00 – 12:00              Indicatori de performanță și monitorizare – Lector: Ciprian Ciucu
12:00 – 13:00              Lunch
12:00 – 14:30              Elemente de administrație publică locală – Lector: Cristina Nicolescu
14:30 – 14:45              Pauză
14:45 – 17:00              Elemente de autonomie locală, servicii publice descentralizate – Lector:
Cristina Nicolescu
                                    Concluzii
 
 
Asociația “Ține de Noi” este o organizație nouă care își propune să creeze comunități active în domeniul politicilor publice economice, educaționale și în domeniul energiei și constituirea unui spațiu de dezbatere în societate legat de problemele guvernării României. Obiectivul principal este de a crea în jurul acestei organizații un adevarat laborator de idei orientate spre societate și un nucleu pentru politici publice viitoare. Promovăm valorile democratice și euro – atlantice ca o șansă pentru modernizarea României.
Pin It

Comments   

# Vasile 2019-01-11 20:01
Ma interesează
Reply | Reply with quote | Quote
# Vasile 2019-01-11 20:03
Ma interesează [cenzurat]sul
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh