18
Joi, Apr
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Centrul Rațiu pentru Democrație, împreună cu Rațiu Family Charitable Foundation, deschide nominalizările pentru cea de-a III-a ediție a Premiului Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală, care onorează activitatea lui Elisabeth Pilkington Rațiu în domeniul sănătății mintale.Elisabeth Pilkington Ratiu

Nominalizările sunt deschise tuturor celor interesați, pentru a nominaliza apăsați aici. Se acceptă nominalizări până în data de 4 aprilie 2019, ora 24.00, criteriile de eligibilitate și formularul de nominalizare sunt publicate pe site-ul CRD.

Elisabeth Rațiu a inițiat și coordonat acțiunile filialei Kensington & Chelsea a organizației MIND, de advocacy în domeniul sănătății mintale. “Elisabeth Rațiu s-a alăturat echipei MIND atunci când această organizație era încă la început și a lucrat cu membrii fondatori pentru a organiza primele grupuri comunitare în Kensington și Chelsea. Între proiectele de început s-au numărat un centru de zi și soluții de locuire, pe baza cărora au fost dezvoltate primele metodologii și proiecte de training din Anglia. Aceasta se petrecea într-un moment în care azilele psihiatrice se închideau iar centrele comunitare abia se organizau. Elisabeth Rațiu, precum alți membri fondatori, s-a aflat între aceia care au făcut din centrele comunitare o realitate.” (Mary Fotheringham, director, Kensington & Chelsea MIND)

Prin acest premiu, CRD își propune creșterea vizibilității și cunoașterii problematicii sănătății mintale în România, precum și contribuirea la diminuarea stigmatului, rușinii și discriminării în ceea ce privește sănătatea mintală. CRD dorește ca premiul să catalizeze și să susțină inițierea de noi proiecte în domeniul sănătății mintale din România, centrate pe pacient, care să producă schimbări reale și sustenabile ale sistemului.

Laureatul va fi selectat dintre  practicieni și organizații din sfera sănătății mintale din România, pentru rezultatele extraordinare în cercetare, servicii terapeutice, educație și/ sau politici de sănătate. Activitatea din acest domeniu, în special dedicată copiilor și adolescenților va fi privilegiată, dar se vor lua în considerare nominalizări care vizează activitatea cu adulții și persoanele vârstnice. Autonominalizările nu sunt acceptate.

Premiul este conferit anual, în valoare de 2500 euro, pentru participarea la congrese internaționale relevante. Ulterior participării, pornind de la experiența acumulată la acest tip de evenimente, laureatul va susține o prelegere în cadrul uneia dintre întâlnirile profesionale din România.

Premiul a fost încredințat unui consiliu de specialiști: prof. Eliot Sorel, Universitatea George Washington,  prof. Doina Cozman, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” și lect. Florina Rad, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Laureatul va fi anunțat la începutul lunii mai, premiul fiind oferit în cadrul evenimentului anual Rațiu Democracy Dialogues, organizat la Turda și Cluj Napoca în perioada 18 - 23 mai.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh