27
Sam, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O nouă campanie de cercetări arheologice sistematice este în plină desfășurare în rezervația arheologică de la Potaissa. Sub coordonarea profesorilor îndrumători și alături de arheologii de la Muzeul de Istorie sapaturi castru romanTurda, studenții de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureș, au șansa de a-și desfășura practica studențească în unul dintre cele mai importante situri arheologice din zonă.

Şi în acest an săpăturile arheologice se desfășoară în zona civilă situată la nord-vest de castru, unde se aflau probabil canabae-le corespunzătoare castrului legiunii V Macedonica. Campaniile anterioare au permis identificarea unui drum și a unui edificiu de mari dimensiuni, de unde a fost recuperat un bogat material arheologic. Toate piesele descoperite vor intra în colecțiile Muzeului de Istorie Turda. După restaurare şi cercetare, cele mai reprezentative obiecte pentru viața civilă în apropierea unui castru legionar roman vor deveni exponate de muzeu, fiind integrate şi expuse publicului larg în expoziţia permanentă de arheologie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh