19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Actorul, scenaristul și regizorul turdean, Radu Botar, aniversează azi, 56 de ani. Îi urăm la mulți ani, sănătate și multă putere de muncă, spre bucuria admiratorilor, prietenilor și familiei sale.actor radu botar

Acum Radu Botar este împărțit, atât ca persoană cât și ca actor, între orașele Turda și Satu Mare, în acesta din urmă desfășurându-și activitatea pe scena Teatrului de Nord, în ultimii ani. Radu Botar este absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, secția Actorie, iar la Universitatea Americană din București a urmat cursurile de Regie teatru și Film TV. La Școala de artă Cluj-Napoca studiat „Arta dramatică”.

Turdeanul nostru, pe care ni-l disputăm cu sătmărenii, a dat viață unui număr de peste 70 de roluri în spectacole de teatru și film. Cel mai recent este rolul cardinalului Iuliu Hossu, unul dintre realizatorii Marii Uniri, în pelicula „Cardinalul”, personaj al cărui martiriu în închisorile comuniste merită să facă obiectul multor filme și cărți. Filmul este bine cotat și se pare că va înregistra un mare succes de public (vezi mai jos trailer-ul). Cu această ocazie, actorul a intrat și în catalogările celui mai cunoscut site dedicat cinematografiei, IMDb.

Botar a fost distins cu o sumedenie de premii naționale și internaționale pentru interpretare, în colaborare cu 20 de regizori artistici dar a realizat și scenarii de film și emisiuni TV.

Omagiile noastre, maestre, și la mulți ani.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh