19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Actorul turdean Radu Botar a primit „Crucea Eparhială pentru laici”, o distincție a Bisericii Greco-Catolice. Interpretul rolului cardinalului Iuliu Hossu a primit distincția din mâna episcopului Virgil Bercea, al crucea eparhiala pentru laicieparhiei greco-catolice de Oradea Mare a românilor, „ca însemn al preţuirii activităţii şi al devotamentului faţă de Biserică.” Evenimentul a avut loc la finalul proiecției oficiale a producției cinematografice „Cardinalul”, cu actorul turdean în rolul principal. Aceeași distincție a fost acordată și regizorului Nicolae Mărgineanu.

radu botar oradea„Nu mai am cuvinte... Dar mulțumesc în fiecare zi că încă fac ceea ce fac spre a dărui și bucura.... Oradea, 14 noiembrie 2019... CARDINALUL...un film-emoție continuă, în regia Domnului Nicolae Mărgineanu...”, a transmis Radu Botar prin intermediul paginii sale de Facebook.

Filmul „Cardinalul” se bucură de un real succes. Turdenii așteaptă cu nerăbdare proiecția sa la Turda, după ce a fost prezentat la Satu Mare, Alba Iulia, Arad, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Bistrița, Oradea, Cluj-Napoca și  Dej, pentru ca publicul de aici să îl poată omagia cum se cuvine pe actorul turdean care face un rol mare interpretându-l pe martirul Bisericii Greco-Catolice, mort în închisoarea comunistă de la Sighet.

 

Sura fotografii: Facebook - Radu Botar

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh