28
Joi, Mar
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Debutul de an la Teatrul Aureliu Manea ne oferă 2 proiecții speciale. Sâmbătă, 11 ianuarie ora 19.00 în prezența regizorului Nicolae Mărgineanu și a actorului Radu Botar, cel ce joacă rolul lui Iuliu Hossu va avea loc proiecția specială a peliculei CARDINALUL.pelicula cardinalul

Povestea ne înfățișează anii 50 când conducătorii bisericii greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existența altei biserici în afara celei ortodoxe. În fața chinurilor și unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În fața torționarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu care prin curaj și verticalitate devine o călăuză pentru ceilalți preoți.

„Pentru rolul acesta, actorul turdean Radu Botar a primit „Crucea Eparhială pentru laici”, o distincție a Bisericii Greco-Catolice. Distincția a fost înmânată lui Radu de episcopul Virgil Bercea al eparhiei greco-catolice de Oradea Mare a românilor „ca însemn al preţuirii activităţii şi al devotamentului faţă de Biserică”, a spus Lorena Almășan secretar PR al teatrului.

Biletele sunt 15 lei întreg, 10 lei redus și sunt puse în vânzare atât la agenția teatrului cât și online pe www.teatrulaureliumaneaturda.ro

         Duminică, 12 ianuarie ora 11.00 va avea loc proiecția animației STRADA SPERANȚEI sau Mercy Street. Strada Speranței este primul lungmetraj de animație 3D stereoscopică realizat în România, concepută de Ștefan și Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul, respectiv creatorul și animatorul personajelor filmului. Animația de lungmetraj, are o durată de 74 minute.

Și pentru această proiecțíe biletele sunt puse în vânzare atât la agenția teatrului cât și online pe www.teatrulaureliumaneaturda.ro la preț de 8 lei pentru părinți și 6 lei pentru copii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh