19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Luna februarie se anunță bogată în materie de comedie la Teatrul din Turda. Se reia spectacolul „Take, Ianke și Cadîr”, regia Ovidiu Cosac sâmbătă 8 februarie, de la ora 19.00, iar Valentine’s Day va fi sărbătorit în 13 februarie cu  „Gelozie, Mon Amour” spectacol care vă va readuce zâmbetul pe buze. Nu ratați de asemenea super spectacolul „Trix Show” unul dintre cele mai jucate la nivel național sau monodrama „S-a întâmplat într-o joi” cu Valentin Oncu.  De asemenea nu uitați că fiecare teatru turdaduminică ora 11 este rezervată celor mici. Luna aceasta ne întâlnim cu: Cenușăreasa, Punguța cu doi bani, Capra cu trei iezi și Degețica.

La sfârșitul lunii februarie Teatrul Național Aureliu Manea Turda pregătește pentru publicul turdean o nouă premieră, tragicomedia „Livada de Vișini” o piesă de teatru scrisă de dramaturgul rus Anton P. Cehov, în regia lui Alexandru Maftei.

 

Programul lunii februarie:

 

PROGRAM FEBRUARIE

 

01.02

SÂ ora 19.00 00 IMPRO ȘOU – Sala Studio

#SPECTACOL DE IMPROVIZAȚIE

Vă așteptăm la o sesiune de jocuri, distracție și voie bună cu actorii TAMT.

Distribuția: George Sfetcu, Valentin Oncu, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu, Raluca Eremei-Bîrza, Diana Tușa, Vali V. Popescu

 

02.02

  • DU ora 11.00 00 ”Cenușăreasa”, regia Petre Băcioiu – Sala Mare

#SPECTACOL PENTRU COPII

Un basm popular ce întrupează elementul de mit al opresiunii nedrepte urmată de triumf și răsplată, o lume colorata cu prinți și prințese.

Distribuția: Amalia Popa, Mihaela Deceanu, Raluca Bîrza-Eremei, Ingrid Neacșu, Ioan Alexandru Savu/ Călin Mihail Roajdă, Doina Șoproni, Miky Paicu, Valentin Oncu.

 

06.02

JO ora 19.00 “S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O JOI” de Elise Wilk, regia Laura Moldovan– Sala Studio

#ONE_MAN_SHOW

S-a întâmplat într-o joi” este despre noi, despre nevoia de a vorbi despre noi, pentru a da un sens propriei existențe. Unde se spun povești? Acolo unde există cineva care e mereu dispus să asculte; de exemplu în taxi. Un loc unde felii de viață se decupează pline de umor, de sensibilitate, de emoție. Fie că este un adolescent, un șomer, sau un bătrânel simpatic sau chiar taximetristul, fiecare încearcă să facă loc prezentului exteriorizând trecutul.

          

Distribuție: Valentin Oncu

 

08.02

SÂ ora 19:00 „Take, Ianke și Cadîr”, de Victor Ion Popa, regia Ovidiu Cosac- Sala Mare

#comedie

O comedie devenită clasică, aparținând literaturii interbelice și aducând în scenă o temă de mare actualitate: relațiile inter-etnice dintre un român, un evreu și un turc. O piesă despre toleranță, prietenie și dragoste.

 

Distribuție: Stelian Roșian, Valentin Oncu, Ginuc Crișan, Cornel Miron, Miky Paicu, Mihaela Deceanu, Raluca Eremei-Bîrza

 

 

09.02

 DU ora 11:00 ”Punguța cu doi bani”, adaptare muzicală după Ion Creangă, regia Andrei Mihalache – Sala Mare

#SPECTACOL PENTRU COPII

În spectacolul „Punguța cu doi bani” deliciul și hazul este dat de istețimea animalelor care, în plan simbolic, gândesc, vorbesc, acționează și mai ales simulează ca și oamenii.

Distribuția: Ioan Alexandru Savu / George Sfetcu, Raluca Eremei-Bîrza, Mihaela Deceanu, Cornel Miron, Ginuc Crișan, Miky Paicu.

 

13.02

JO ora 19.00 “GELOZIE MON AMOUR” de Tudor Popescu, regia Radu Botar, scenografia Dan Felecan – Sala Mare

#COMEDIE

”Încercăm să facem un spectacol simplu, cinstit, deloc contorsionat, curat, direct,în lumină, spre a dărui spectatorului zâmbetul neforțat, sincer, din inimă, printr-un haz de necaz, ironie și autoironie, prin sinceritatea și claritatea vorbei, prin subînțelesul subtil al tăcerii. Dacă se va și izbucni într-un hohot de râs, din când în când, dincolo de surâs, cu atât mai bine. Înseamnă că încă totul mai are un rost și o voie bună în viața asta. Nimic mai mult.” Radu Botar

 

Distribuție: Cornel Miron, Raluca Eremei-Bîrza, Anca Markos, Ioan Alexandru Savu, Ginuc Crișan

15.02

SÂ ora 19.00 ÎNGRIJITORUL de Harold Pinter, regia și scenografia Andreea Nagy– Sala Studio

#DRAMĂ

 

ÎNGRIJITORUL propune o incursiune în lumea lui Aston, Mick și Davies, trei vieți care se află într-un punct de cotitură al vieții lor: căutarea unei identități, a unei stabilități în ceea ce privește mersul vieții lor. Doi frați și un om despre care nu se știe nimic concret, ajung să își împartă visele, nemulțumirile, traumele, în speranța că poate vor găsi răspunsul pentru propria lor identitate. Dar care va fi răspunsul?

 

Distribuție: Miky Paicu, Călin Mihail Roajdă, Valentin Oncu

 

16.02

DU ora 11.00 ”Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă, regia Horațiu Ioan Apan – Sala Mare

#SPECTACOL PENTRU COPII

 

Un basm cunoscut și îndrăgit de toți copiii care trăiesc povestea cu sufletul la gură în speranța că, iezi vor scăpa de viclenia lupului.

 

Distribuția: Mihaela Deceanu, Doina Șoproni, Amalia Popa, Călin Mihail Roajdă/George Sfetcu, Vali V. Popescu, Alexandra Dușa, Raluca Eremei Bîrza.

 

20.02

JO ora 19.00 TRIX SHOW , regia Mihai Gruia Sandu – Sala Studio

#NONVERBAL 

Nonverbal, muzică live, acrobație, dans, joc de măști, lazzi-uri de virtuozitate, marionete, schimbări rapide de personaje, actori fantastici! Veniți la TRIX SHOW!

 

Distribuția: George Sfetcu, Valentin Oncu, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu, Alexandra Dușa, Amalia Popa/Diana Tușa, Ingrid Neacșu, Alex Condurat

 

22.02

SÂ ora 19.00 INSOMNIACII – un text de Mimi Brănescu, regia Radu Botar- Sala Studio

#COMEDIE

Trei indivizi, trei caractere diferite se întâlnesc într-un parc, într-o noapte. Deși discuțiile lor par banale, suferința lor este sinceră.”. "Insomniacii” este un spectacol despre condiția umană, un spectacol pe cât de comic pe atât de tragic, este un spectacol despre naivitate, nebunie si dragoste.

Distribuția: Alexandru Ioan Savu,  Cătălin Grigoraș, Miky Paicu.

 

23.02

DU ora 11.00 DEGEȚICA  de  H.Ch. Andersen, regia Horațiu Apan. – #SPECTACOL PENTRU COPII

Degețica este un spectacol pentru copii în care sunt prezentate aventurile unei fetițe născută dintr-o floare de nufăr. În timp ce se afla la joacă, aceasta este răpită de o broască urâtă, care dorea s-o mărite cu fiul ei, un broscoi la fel de urât. Degețica se împotrivește,  adunându-și în jurul ei diverși prieteni ce o protejează de posibilele încurcături ce apar de-a lungului spectacolului. Este un spectacol ce promovează valori precum bunătatea, loialitatea, prietenia.

 

Distribuția: Ingrid Neacșu, Alexandra Dușa, Miky Paicu, Călin Mihail Roajdă, Ginuc Crișan, Mihaela Deceanu, Raluca Eremei-Bîrza

 

27.02

JO ora 19.00 LIVADA DE VIȘINI, de Anton P. Cehov, regia Alexandru Maftei – Sala Mare - PREMIERĂ

#TRAGICOMEDIE

Livada de vișini este o piesă de teatru în 4 acte, ultima piesă scrisă de dramaturgul rus Anton Cehov. Este cronică de familie al cărei umor îți frânge inima.

Distribuția: Valentin Oncu, Nicoleta Lucreția Bolcă, George Sfetcu, Alexandra Dușa, Alexandra Cheroiu, Alexandru Ioan Savu, Miky Paicu, Călin Mihail Roajdă, Cătălin Florea, Alexandru Condurat, Amalia Popa, Miron Cornel, Ginuc Crișan.

 

29.02

SÂ ora 19.00 LIVADA DE VIȘINI, de Anton P. Cehov, regia Alexandru Maftei – Sala Mare

#TRAGICOMEDIE

Livada de vișini este o piesă de teatru în 4 acte, ultima piesă scrisă de dramaturgul rus Anton Cehov. Este cronică de familie al cărei umor îți frânge inima.

Distribuția: Valentin Oncu, Nicoleta Lucreția Bolcă, George Sfetcu, Alexandra Dușa, Alexandra Cheroiu, Alexandru Ioan Savu, Miky Paicu, Călin Mihail Roajdă, Cătălin Florea, Alexandru Condurat, Amalia Popa, Miron Cornel, Ginuc Crișan.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh