26
Vi, Apr
2 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Joi, 13 februarie 2020, la ora 17,30, la Galeriile de artă VALER SUCIU, strada Libertății nr 2-4, din municipiul Turda, va avea loc vernisarea unei inedite expoziții.expozitie sculptura

Vor expune: Ioan Astalus, sculptură în lemn și piatră; Viorica Sutu, grafică de carte; Vlad Denis Turc, desen și sculptură iar copii de la Cercul de artă TEMERARII, din Târnăveni vor expune lucrări tematice.

Expozanții sunt obișnuiți cu mediul artistic turdean. Au participat în toamna anului 2019 cu o expoziție de grup.

 

Câteva repere despre participanți:

 

Ioan Astalus, deși s-a remarcat prin sculptură miniaturală, cu lucrări ce au îmbogățit colecții de artă, de un deceniu cioplește lemn și piatră, realizând lucrări de mici și mari dimensiuni. Prin expozițiile din țară și dinafară a dat măsura spiritului artistic românesc. Are peste 50 de lucrări de for public, detașându-se complexul statuar de la Mănăstirea Sărmașu ce cuprinde 36 de busturi și trei statui monumentale. La prezenta expoziție aduce un omagiu marelui sculptor Constantin Brâncuși.

 

Viorica Suțu, grafician de excepție, este depozitara unor lucrări remarcabile. Își ilustrează singură cărțile de poezie pe care le scrie. Au văzut lumina tiparului 8 volume și altele își așteaptă rândul. Lucrează măiestrit grafică de carte, decorațiuni, pictură în ulei dar și sculptură în lemn și alabastru. Se dedică și muncii de voluntariat, realizând acțiuni și expoziții de artă cu copii de la Fundația Buckner. În prezent, împreună cu aceștia, participă la un proiect finanțat de Fundația Principesa Margareta.

 

Vlad Denis Turc este elev al Liceului de arte vizuale Romulus Ladea din Cluj Napoca. Este la cea de-a doua expoziție iar talentul și determinarea lui îl plasează în prima linie a viitorilor mari artiști. Prin lucrările lui de grafică sau sculptură face dovada unei înzestrări artistice aparte. 

 

Cercul de artă TEMERARII, din Târnăveni, compus din tineri talentați, sub îndrumarea profesoarei Viorica Șuțu, sunt nucleul în jurul căruia gravitează o activitate artistică de voluntariat, demnă de urmat, care poate purta germenele unor programe de socializare prin artă. Lucrările lor exprimă mai mult decât aceste cuvinte. 

 

Ioan ASTALUS

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh