26
Vi, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Teatrul Național „Aureliu Manea” (T.N.A.M.T.) pregătește o nouă premieră pentru publicul turdean.livada de visini

O piesă clasică de teatru, dar într-o viziune regizorală nouă, aparținând lui Alexandru Maftei, aflat la prima colaborarea cu instituția turdeană de cultură.

Piesa propusă este „Livada cu vișini”, de Anton Pavlovici Cehov, într-un decor spectaculos și cu o distribuție care conține actori cu zeci de ani de experiență scenică, dar și tineri talentați din trupa teatrului turdean.

Managerul Teatrului Național „Aureliu Manea” Turda, Cătălin Grigoraș, a văzut repetițiile și își pune mari speranțe în spectacol. „Din ce am văzut până acum, sper ca acest spectacol să aibă un mare succes atât pe scena de acasă, cât și în deplasări și chiar pe scenele unor festivaluri importante de teatru. Regizorul Alexandru Maftei, chiar dacă este la prima colaborare cu T.N.A.M.T. reușește să lucreze foarte bine cu actorii din distribuție, iar decorul este unul deosebit”, ne-a declarat Cătălin Grigoraș

Alexandru Maftei a mărturisit că, înainte de a decide să pună în scenă „Livada de vișini” se gândea la un text de Vișniec, însă a ales Cehov când a aflat că dramaturgul rus nu a mai fost jucat la Turda de peste două decenii. „Este un text clasic dar, într-un fel, montarea aduce în actualitate teatrul ca și specie pe cale de dispariție, într-un fel, pentru că, odată cu noile tehnologii, odată cu modernitatea au venit fel și fel de alte tentații”, crede regizorul.

Actorul Valentin Oncu a mai jucat această piesă în facultate și se declară fericit să aprofundeze universul cehovian. „Mă bucur să mă întorc la același text după aproape 8 ani și să îmi dau seama că mai am foarte multe de descoperit și că am descoperit în ultima vreme foarte multe lucruri despre personajul pe care îl joc și despre întreaga piesă, ce înseamnă ea și direcțiile în care poate să meargă”, ne-a spus actorul teatrului turdean.teatru turda livada cu visini

Actrița Lucreția Nicoleta Bolcă face parte dintr-o generație mai experimentată, ceea ce o face să aprecieze munca alături de actorii tineri de la Turda. „Rolul ăsta am șansa să îl joc la o vârstă la care încerc să înțeleg lucrurile și, mai mult decât atât, generația tânără m-a învățat un lucru: să am răbdare cu mine. Să am răbdare cu mine ca om, ca actriță, și să caut să găsesc acest personaj, împreună cu regizorul  și alături de ei”, mărturisește Nicoleta Lucreția Bolcă.

Actorul George Sfetcu este mai pragmatic, invită turdenii la premieră și apoi la celelalte reprezentații cu „Livada de vișini”: „Să veniți la premieră joi. Și sâmbătă avem spectacol din nou. Ce pot să vă spun? Acum avem emoții acum, nu prea ne gândim la ce să le transmitem celorlalți, dar ne bucurăm că am reușit să lucrăm pe un text atât de important și să lucrăm cu o echipă atât de „mișto” și mare”, spune și George Sfetcu.

 

„Livada de vișini, simbol al unei lumi pe cale de dispariție, se arată în spectacolul propus de noi sub forma teatrului însuși, și el amenințat cu extincția, supraviețuind prin cei care încă îl iubesc sau îl practică cu credință, sfințenie și curaj. Efemer asemeni florilor de vișin ce își dezvăluie frumusețea doar pentru câteva zile în an, spectacolul nostru înmugurește cu noblețe din ruinele unui teatru părăsit”         

                                              Regizorul Alexandru MAFTEI

 

Premiera spectacolului "Livada de Vișini" , de Anton P. Cehov, traducere Raluca Rădulescu, regia Alexandru Maftei, scenografia Ilona Alyamani, va avea loc joi, 27 februarie de la ora 19 iar apoi spectacolul poate fi urmărit pe scena Teatrului Național „Aureliu Manea” din Turda și sâmbătă, 29 februarie de la aceeași oră.

Din distribuție fac parte: Valentin Oncu, Nicoleta Lucreția Bolcă, George Sfetcu, Alexandra Dușa, Alexandra Cheroiu, Ioan Alexandru Savu, Michael Paicu, Călin Mihail Roajdă, Cătălin Florea, Alexandru Condurat, Amalia Popa, Cornel Miron și Ginuc Crișan.

Biletele se găsesc aici: https://www.tomtix.ro/evenimente/8530-livada-de-viini-premier

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh