26
Vi, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dacă la omagierea eroilor români din centrul municipiului Turda totul s-a desfășurat în regulă, nu același lucru se poate spune despre momentul organizat de militari la Cimitirul Eroilor.cimitirul eroilor

Am mers și eu, ca în fiecare an, să depun flori în Cimitirul Eroilor pe care în ultimii ani l-am îngrijit împreună cu colegi din Asociația Comorile Turzii. Când am ajuns azi, am nimerit în plin scandal.

Se pare că militarii și cei de la poliția locală, care nu au mai participat în cimitir la astfel de manifestări au găsit mai potrivit să așeze stativele pentru depunerea coroanelor în îngrădirea destinată eroilor sovietici, fapt ce a provocat nemulțumirea celor din asociația pomenită mai sus.

Manuela Moldovan, coordonatorul proiectul „Redăm Demnitatea Eroilor Noștri” i-a amenința pe cei în uniformă că va face plângere la M.Ap.N. dar și la Oficiul Național pentru Cultul Eroilor. Doi militari au încercat să îi explice că sunt cadre noi în Turda și nu știau cum este împărțit Cimitirul Eroilor.

Astfel că militarii și politia locală au mutat coroanele în parcele eroilor români, maghiari și germani, au salutat militărește și au plecat. Singurul care mai participase la ceremonial militar-religios în cimitirul de pe dealul de la Turda a fost preotul garnizoanei care, inexplicabil, nu le-a spus colegilor săi unde să depună coroane de flori. Probabil fusese bulversat de efortul fizic făcut pentru a urca dealul, după ce a participat la slujba religioasă de pomenire, oficiată la Catedrala Ortodoxă din Turda.

Reprezentanții Asociației Comorile Turzii au depus flori, ca în fiecare an, de Ziua Eroilor, păstrând un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pentru apărarea țării.

Cimitirul a fost curățit anul acesta de cei de la Domeniul Public, la comanda Primăriei Municipiului Turda, care a preluat administrarea așezământului, fiind ajutați de câțiva patrioți de la Comorile Turzii, în frunte cu Manuela Moldovan și Emil Bara. În acest an au fost văruite și vopsite și crucile eroilor, în așteptarea unui proiect mai amplu, care să aduc Cimitirul Eroilor la un aspect demn de însemnătatea celor care s-au jertfit pentru țară, pentru noi.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh