27
Sam, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 23 mai 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a resfințit biserica monument istoric din localitatea clujeană Micești, ridicată în urmă cu aproape 230 de ani.biserica micesti
Cu acest prilej, de la ora 8:30, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat slujba de resfințire a lăcașului de cult, care, în ultimii ani, a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare.
În cadrul cuvântului de învățătură, Părintele Episcop-vicar Benedict a vorbit despre întoarcerea la Hristos și renunțarea la păcat.
Pentru întreaga activitate administativă și pastorală, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe preotul paroh Aurel Cristea, iar primarului comunei Tureni, Elena Daniela Mănăilă și domnului Mircea Irimie le-a acordat Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”. Totodată, membrii Comitetului și Consiliului Parohial și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.
Slujba a fost oficiată în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările aflate în vigoare.
Scurt istoric
Biserica din satul Micești, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, este monument istoric, fiind atestată documentar din anul 1793.
Locașul de cult este construit în formă de navă, în stil gotic. Pictura îi este atribuită meșterului Nistor Zugravul din Feleac deoarece prezintă similitudini cu cea a altor biserici din zonă. În cei 228 de ani de la târnosire, biserica a fost renovată de mai multe ori.
În anul 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, au fost demarate lucrările de restaurare, conservare și repictare a bisericii monument istoric, prin grija și jertfelnicia preotului paroh Aurel Cristea.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3yuYPOy
 
 
SURSA:Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului 
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Marius Romilă
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh