29
Vi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

PS Benedict Bistrițeanul a fost prezent, duminica trecută, la re-sfințirea Bisericii ortodoxe din Micești, comuna Tureni, județul Cluj. Cu această ocazie a înmânat diplome și distincții unor persoane cu merite în sprijinirea bisericii ortodoxe. Printre aceștia, fostul deputat Mircea Irimie, care a fost distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”, pentru mireni. Un Ordin important pentru Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, episcopul Nicolae Ivan fiind primul arhiepiscop al acesteia, după reînfințarea ei dinmircea irimie 1921 și până la trecerea la cele veșnice, în 1936.

„O enormă onoare ! Mulțumesc Prea Sfinției Sale Benedict Bistrițeanul - Episcop Vicar al Arhiepiscopie Vadului, Clujului și Feleacului pentru deosebita onoare de a-mi acorda Ordinul ,,Episcop Nicolae Ivan”. Sunt copleșit și îmi este greu să găsesc cuvinte pentru a mulțumi Arhieriei Sale și bunului Dumnezeu dar mă închin până la pământ și rămân pentru totdeauna un om simplu apropiat de credință, de biserică, de frumusețea lumii pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o și de toți oamenii deosebiți”, a scris Irimie pe pagina personală de Facebook.

Acesta a ținut să mai transmită următoarele: Am avut șansa ca alături de Sfinția Sa să urc noaptea pe muntele Sinai în Egipt, acolo unde Moise a primit Tablele Legii de la Dumnezeu. Să urc pe muntele Nebo, în Iordania, unde Moise a murit la 120 de ani. Am urcat pe toți munții Sfinți din Israel, am vizitat Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos și am vizitat nenumărate mănăstiri și locuri sfinte. A fost un pelerinaj la care am participat cu fiul meu, Flaviu, și pe care nu îl vom uita niciodată.

L-am cunoscut pe Sfinția Sa ca Valentin Vesa - Părinte Secretar al Mitropoliei. Am participat la momentul sublim de la Catedrala Mitropolitană în care Părintele Valentin Vesa a devenit Monahul Benedict Vesa. Iar mai apoi am asistat la învestirea Sfinției Sale ca Benedict Bistrițeanul - Episcop Vicar al Arhiepiscopie Vadului, Clujului și Feleacului.

Sunt convins că atât Înalt Prea Sfinția Sa Andrei Andreicuț - Arhiepiscop și Mitropolit dar și Dumnezeu au un mare proiect de viață și credință cu Sfinția Sa Benedict .

O evoluție cu credință și consacrare pentru că indiferent de funcție și statut, Sfinția Sa Benedict s-a dovedit un om remarcabil din toate punctele de vedere. Un om în care imensa credință inoculată în suflet în casă părintească a tatălui său, Părintele Vesa din Țara Moților, s-a întâlnit cu o aleasă educație cultivată cu multă râvnă în țară și străinătate. Dragostea față de credincioși este completată mereu de frumoase cuvinte de înțelepciune. Iar marele Har cu care este înzestrat este însoțit de o extraordinară modestie.

Îi mulțumesc încă o dată din suflet Sfinției Sale Episcop Benedict Bistrițeanul și îi doresc cale lungă și împliniri în păstorirea credincioșilor din Arhiepiscopie și Mitropolie.

VREDNIC ESTE !

Îi mulțumesc de asemenea Înalt Prea Sfinției Sale Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț pentru faptul că mi-a acordat cu 3 ani în urmă Ordinul ,,Mihai Vodă".

Sunt onorat peste măsură și obligat în același timp să rămân un credincios apropiat și deschis celor sfinte și celor lumești.

Vă mulțumesc și dumneavoastră dragi prieteni pentru prietenia dvs. și va doresc sănătate si toate cele bune ! Doamne ajută tuturor!”, a consemnat fostul deputat.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh