16
Ma, Apr
13 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În 2021, Martorii lui Iehova țin congrese în 240 de țări și teritorii, în peste 500 de limbimartorii lui iehova

Pentru al doilea an consecutiv, din respect pentru viață și sănătate, Martorii lui Iehova au anulat peste 6 000 de congrese ce ar fi trebuit să se desfășoare în diverse incinte din 240 de țări și teritorii de pe întregul pământ. Și în 2021, ei își vor ține congresele la fel ca anul trecut, on-line, în peste 500 de limbi.

 În 2020, din cauza pandemiei, congresele Martorilor lui Iehova s-au ținut pe tot globul, inclusiv în România, on‑line. A fost pentru prima dată în ultimii  peste 30 de ani, când Martorii din județe transilvănene precum Cluj, Sălaj, Mureș, Alba și altele s-au întrunit virtual, și nu în Sala de Congrese a Martorilor lui Iehova din Turda.

 Tema congresului regional al Martorilor lui Iehova din acest an este „Puternici datorită credinței!” În România, programul congresului se va putea urmări și în cele patru limbi majore vorbite aici: română, maghiară, rromani și limbajul semnelor românesc. Întrucât riscul îmbolnăvirilor este în continuare ridicat, congresul va putea fi descărcat sau urmărit doar on-line. Se preconizează o asistență de aproximativ 45 000 de persoane în România. Timp de șase weekenduri din lunile iulie și august, publicul larg este invitat să li se alăture Martorilor cu această ocazie istorică. 

Suferința emoțională și însingurarea sunt sentimente dureroase pe care pandemia de COVID-19 le-a adâncit în inima tuturor. Din acest motiv, astfel de evenimente îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin singuri, fiind alături de semenii lor care le înțeleg cu adevărat durerea sufletească. Dl. Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din România, a declarat următoarele: „Credința i‑a dat putere comunității noastre să facă față pandemiei. Tot credința ne va uni în continuare, chiar dacă deocamdată doar virtual. Zeci de mii de oameni vor urmări în România un program spiritual cu un mesaj puternic, înălțător”. 

Pentru domnul Cristian Miron, în vârstă de 36 de ani, tată și soț, care locuiește în Florești, congresul va fi un eveniment deosebit. El a spus: „      Aștept să merg la congrese pentru că îmi plac foarte mult informațiile pe care le primim cu aceste ocazii. Prin sfaturile din Biblie oferite la congrese învăț de fiecare dată cum să fiu un soț mai bun, un tată mai bun, dar și un prieten mai bun. De asemenea, învăț modalități de a-mi arăta aprecierea față de tot ceea ce a făcut, face și va face Creatorul nostru pentru toți oamenii și implicit pentru mine. Tot cu aceste ocazii speciale învăț cum să manifest iubire față de toți oamenii, aspect care mă ajută în relațiile cu vecinii și cu toți cei cu care intru în contact. Toate acestea mă fac să aștept cu nerăbdare fiecare congres”.

Cei care doresc să vadă programul pot accesa jw.org sau diferite platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit și accesibil tuturor. Mai jos sunt prezentate detalii privind datele când programul va fi postat online.

 Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa din subsolul paginii. 

Sesiunea

Data postării pe JW.ORG

Datele la care Martorii lui Iehova de pe întregul pământ vor urmări programul împreună, on-line

Vineri dimineață

28 iunie

3, 4 iulie

Vineri după-amiază

5 iulie

10, 11 iulie

Sâmbătă dimineață

19 iulie

24, 25 iulie

Sâmbătă după-amiază

26 iulie

7, 8 august

Duminică dimineață

9 august

14, 15 august

Duminică după-amiază

16 august

21, 22 august

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh