29
Vi, Mar
18 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

limba germanaGermana merită învățată! Și există o listă imensă de motive pentru acest lucru.

 

Când oamenii decid să învețe o limbă străină, primul argument pe care îl întâlnesc împotriva limbii germane este dificultatea acesteia. Toate limbile străine sunt dificil de învățat, dar faptul că, atât germana, cât și engleza, sunt limbi germane vestice, afirmă faptul că dificultatea acestora nu este de speriat.

 

Așa este, gramatica limbii germane este mai complexă, dar acest lucru aduce nu numai beneficii cognitive, dar și sociale pe termen lung. De exemplu, având o gramatică complexă, Germania are cel mai mare număr de filosofi din lume din ultimii 200 de ani. Azi, mulți oameni de știință și politicieni studiază limba germană, tocmai cu scopul de a cunoaște gândirea filosofică europeană în original.

 

Indiferent de vârsta la care te decizi să înveți germana, beneficiile vor fi pe măsură. În România, limba germană devine tot mai populară și solicitată pe piața muncii. De asemenea, datorită cererii mari și ofertele de învățământ în limba germană au crescut la nivel național.

 

Interesul nostru pentru mediul germanofon din România și pentru educația în limba germană ne-a condus la crearea Asociației Gutenberg - cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România, însumând peste 160 de proiecte și programe educaționale în 12+ ani de activitate. Proiectele organizate și programele educaționale în limba germană au condus la înființarea a două inițiative marca Gutenberg. Două startup-uri care au dezvoltat o serie de cursuri în germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite niveluri lingvistice:

 

- Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro): cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

- Centrul Didacto (www.didacto.ro): cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

 

Învățarea limbii germane nu este dificilă. Contrar opiniilor academice ale specialiștilor, recenziile cursanților noștri care au trecut cu succes toate etapele de scriere, pronuntie, citire, înțelegere,vorbire și de învățare a limbii germane sunt foarte pozitive.

 

Cel mai mare privilegiu pe care îl au adulții cunoscători de germană este avantajul competitiv pe piața muncii. Aceștia au șansa de a ocupa poziții mai înalte, de a avea un salariu mai mare, precum și șanse mai ridicate la angajare. De asemenea, vorbirea acestei limbi le permite să muncească și să colaboreze cu angajatori din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția).

 

Copiii vorbitori de germană se bucură de o serie întreagă de beneficii: posibilitatea de a participa la programe extracurriculare, burse, schimburi de experiență, precum și acces la unități de învățământ de calitate în țară și în străinătate.

Centrul Gutenberg sprijină adulții în învățarea limbii germane

 

După cum știi și tu, adulții și copiii învață diferit, datorită proiectelor organizate de noi pentru toate categoriile de vârstă, am luat decizia de a delimita metodele de predare ale limbii germane pentru adulți și copii. Astfel, Centrul Gutenberg, o inițiativă marca Gutenberg, sprijină adulții în procesul de învățare al limbii germane prin cursuri online și resurse educaționale. Prin intermediul lor vor avea parte de o experiență de învățare completă și cât mai interactivă. Centrul Gutenberg are deja 400+ cursanți absolvenți adulți, iar cererea ridicată pentru serviciile noastre ne confirmă faptul că mergem în direcția corectă.

 

Centrul Gutenberg oferă atât cursuri clasice prin care se urmărește învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, prin care poți pune în practică cunoștințele de germană pe care le-ai dobândit.

 

Poți participa la cursurile de germană organizate de Centrul Gutenberg de oriunde din lume, deoarece cursurile noastre au loc în mediul online, astfel, datorită acestui lucru, costurile sunt mai scăzute. Dacă ești sceptic cu privire la faptul că se poate învăța o limbă străină în mediul online, mai ales germană, îți punem la dispoziție posibilitatea de a participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit.

Centrul Didacto îți ajută copilul să ajungă acolo unde dorește

 

O altă inițiativă marca Gutenberg este Centrul Didacto, echipa care îi sprijină pe cei mici în procesul de învățare al limbii germane. Misiunea Didacto este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun, oferindu-le acestora experiențe educaționale calitative, online și offline.

 

Activitățile online presupun organizarea de cursuri și ateliere conversaționale de limba germană pentru copiii cu vârste cuprinse între 8-14 ani, (începător, intermediar și avansat).

 

Chiar dacă gradul de interacțiune din cadrul activităților online nu este foarte diferit față de cele din mediul offline, am decis că dorim să ne întâlnim cu participanții noștri și la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, având tematici diverse. Centrul Didacto organizează activități offline vara și iarna.

 

Oferim servicii educaționale calitative datorită programelor educaționale structurate după cele mai actuale curricule și studii în domeniu, precum și traineri bine pregătiți și cu experiență vastă în acest domeniu. Didacto oferă oportunitatea de a testa gratuit cursurile și atelierele conversaționale de limba germană înainte de a le achiziționa. În cadrul acestor sesiuni gratuite demonstrative veți afla cum se desfășoară cursurișe, care este dinamica grupului, care sunt metodele de predare și nivelul lingvistic al copilului.

Accesați site-urile noastre și hai să învățăm limba germană împreună, cu plăcere!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh