23
Dum, Ian
38 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

         Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) este o instituţie publică autonomă, aflată în subordinea Ministerului Culturii, care operează la nivel național de 16 ani. AFCN este principalul finanțator public al ofertei culturale din România care aplică un proces transparent de evaluare și selecție. În sesiunea I/2022, Teatrul Național Aureliu Manea Turda a câștigat prima sa finanțare, în valoare de 78,842.04 RON, pentru proiectul ,,Arhiva artistică TNAMT Digital”. Acesta va fi implementat în perioada 26 aprilie – 15 august 2022. 

        ,,Începând cu anul 2021, în cadrul teatrului funcționează o echipă de scriere de proiecte. Această finanțare este rodul muncii acestor tineri. Ne-am propus pentru anii ce urmează proiecte mărețe. Sperăm să găsim și liniile de finanțare unde să aplicăm. Le urez la cât mai multe reușite.” a spus Cătălin Grigoraș, manager TNAMT

           Proiectul își propune ,,să valorifice resursele istoriei teatrale ale instituției, prin accesibilizarea arhivei proprii sub forma a două tipuri de produse: pe de-o parte o platformă online care va găzdui o parte a arhivei digitalizate, completată prin conținut editorial inedit, sub formă de studii și materiale care abordează punctele de interes tematic ale arhivei. Pe de altă parte, valorificarea unor elemente existente în arhivă (înregistrări, texte, afișe etc.) în cadrul unei instalații multimedia originale, adresate intereselor și limbajului unui public actual și variat. Proiectul va presupune pentru început digitalizarea fondului de arhivă (clasarea materialelor existente: documente, afișe, caiete program, cronici, înregistrări video etc.) și crearea platformei online dedicate acestuia.” a spus Bianca Trifan, secretar Marketing a TNAMT.

           Pentru mai multe detalii, urmăriți site-ul teatrului (https://teatrulaureliumaneaturda.ro/) și pagina de Facebook a teatrului (https://www.facebook.com/teatruturda).

        

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh