18
Joi, Apr
16 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De mai bine de 10 ani, ziua de 15 ianuarie a fost stabilită prin lege ca fiind Ziua Culturii Naționale. Aceasta nu a fost aleasă la întâmplare, ea coincide cu ziua de naștere a poetului național al românilor, Mihai Eminescu. Totodată, anul 2022 la nivel național este dedicat lui I. L. Caragiale. În acest an se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Caragiale și 110 ani de la trecerea în neființă a marelui dramaturg român.

            Teatrul Național Aureliu Manea Turda sărbătorește ziua culturii printr-un spectacol creat special pe opera lui Caragiale, Mofturi!, în regia lui Andrei Mihalache. Conceput după schițele lui I. L. Caragiale, spectacolul de comedie „…pune în ramă - cu umor amar - datele genetice ale societății românești de acum mai bine de 100 de ani, cauterizând cu tandrețe balcanică bubele epocii: superficialitatea, prostia fudulă, vorbăria goală, mica înțelegere a traficului de influență, nepotismul, șmecheria de doi bani, adulterul casnic și politic…” – a declarat regizorul Andrei Mihalache.

            Spectacolul va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național Aureliu Manea Turda.

            Bilete online: https://www.tomtix.ro/evenimente/9460-mofturi

            Rezervări la tel. 0264 311 952

            Pentru a vizualiza programul complet al lunii ianuarie puteți accesa pagina de Facebook a Teatrului Națiuonal Aureliu Manea.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh