29
Vi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

#puterea unui zâmbet sau # the power of a smile este tema propusă în acest an de Festivalul Internațional de Teatru Turda 2022. Primele zile ale festivalului aduc spectacolele momentului în Romania. Organizatorii ne îndeamnă să nu ratăm Tartuffe – regia Vlad Trifaș,  spectacol al Teatrului Regina Maria Oradea, Flori de mină – regia Adina Lazăr, spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare sau Exploratorul – regia Ada Milea, spectacol al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu.

 

,,FITT 2022 începe să își contureze programul. Avem bucuria să anunțăm primele spectacole ce vor poposi la TURDA în acest an. Va fi o ediție scurtă dar intensă cu nume mari, cu spectacole pe măsură, cu zâmbete multe. Haideți să vedem împreună ce putere magică are zâmbetul.” – a spus Cătălin Grigoraș manager TNAMT și Președinte al Festivalului Internațional de Teatru Turda.

           

Festivalul va prezenta în deschidere, vineri 17 iunie ora 19.00, premiera TNAMT – Clinica Sinucigașilor, un text scris de Gabriela Mihalache, un spectacol savuros, o comedie în regia lui Andrei Mihalache care ne mărturisește: ,,Spectacolul pe care vi-l propunem ne păstrează în categoria de țară tristă, plină de umor (cam negru!). Rămâne însă o întrebare: deși la noi eutanasierea este interzisă, nu cumva viața noastră de azi e o sinucidere asistată de cei care ne hotărăsc pensiile, salariile și prețurile facturilor?... Ha, ha!...”

Sâmbătă, 18 iunie tot în sala mare a TNAMT ne întâlnim cu spectacolul Teatrului Municipal Baia Mare, Flori de mină în regia Adinei Lazar. O tânără regizoare ce are deja o nominalizare UNITER la categoria cel mai bun spectacol cu producția Verde Tăiat în anul 2021.

Spectacolul propus de Teatrul din Baia Mare ne invită într-un vis lucid, care e realitatea nefardată a zilelor noastre. Închiderea minelor în Maramureș a frânt destine umane, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Oamenii își îneacă amarul în alcool. Iubirile imposibile sunt înăbușite în fașă.

Duminică, 19 iunie, Teatrul Regina Maria Oradea joacă la Turda spectacolul Tartuffe – regia Vlad Trifaș. Teatrul din Oradea a revenit recent din Turcia de la Festivalul Internațional al Teatrelor Balcanice, unde actorul Richard Balint a fost desemnat câștigătorul premiului ??? ??? ??? ????? ????????̦????? pentru rolul Orgon, iar regizorul Vlad Trifaș pentru ??? ??? ??? ??????? ????????̦????? în cadrul celei de-a IX-a ediții a Premiilor pentru Activitate și Realizări în teatru.

 

Informații despre rezervări și bilete găsiți pe pagina de facebook a Festivalului Internațional de Teatru Turda, pe site-ul fitturda.ro sau la telefon 0264 311 952

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh