03
Dum, Dec
14 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 05 – 15 august 2022 are loc Festivalul Roșia Montană Alive, în cadrul căruia Teatrul Național Aureliu Manea Turda a fost invitat să joace în spații special gândite de organizatori, atât pentru cei mai mici dintre spectatori, cât și pentru cei mai mari. Spectacole precum „Gunoierul” de Mimi Brănescu, „Punguța cu doi bani” regia Andrei Mihalache, „S-a întâmplat într-o joi” regia Laura Moldovan, au stârnit ropote de aplauze și râsete cu gura până la urechi.

„Suntem printre puținele teatre din România care joacă frecvent și în spații neconvenționale, deci era firesc să acceptăm această provocare. Roșia Montană este un spațiu încărcat de o energie specială. Am avut marea surpriză să descoperim un public la fel de special, o bucurie imensă când vezi spectatori stând pe garduri să ne vadă, cocoțați în copaci să ia parte la misterul teatral.” a spus Cătălin Grigoraș managerul TNAMT.

În acest weekend spectatorii sunt așteptați să descopere magia întâlnirii cu „Operele complete ale lui WLM ȘKSPR„ regia Marian Negrescu sau „Vrei să fii soția mea?” după piesele scurte ale lui AP Cehov.

Roşia Montană ALIVE este un proiect co-finanţat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și care se desfășoară în parteneriat cu Teatrul Național Aureliu Manea din Turda, Asociația Copacul cu Fapte Bune (organizator al Festivalului de film antropologic Culese din Balkani), Asociația ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie (organizator al programului Adoptă o Casă la Roşia Montană), Casa Petri.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh