22
Lun, Iul
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Într-o perioadă în care inovarea în biblioteci a devenit tema zilei, şi reinventarea, un trend în toate domeniile, bibliotecarele de la Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda încearcă, începând de anul trecut, să atragă copiii spre lectură prin  intermediul picturii murale.

Anul trecut, inimoasele bibliotecare turdene au pictat pereţii Secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Turda, în acest an holul de jos al Şcolii Gimnaziale „Simion Balint” din satul Copăceni, iar acum au terminat de pictat pereţii Grădiniţei din satul Sănduleşti.

„Cu fiecare proiect terminat ne bucurăm că personajele din poveşti, basme sau poezii pictate de noi, bucură copiii care le văd şi ne dorim să îi determine să caute cărţile şi să citească mai mult sau să îşi roage fraţii, surorile părintii sau bunicii să le citească, până învaţă ei să o facă”, mărturisesc bibliotecarele la finalul încă unui proiect.

Bibliotecarele Dana Deac, Cristina Docze, Gabriela Hornoi şi Nicoleta Cîrlea s-au simțit încurajate în munca lor de bucuria copilaşilor care veneau din oră în oră să vadă ce au mai pictat acestea pe pereţii Grădiniţei din Sănduleşti.

Este o muncă de voluntariat realizată în afara oreleor de servici.

Deja un nou proiect va fi atacat în această vară, Bilbiotecarele propunțndu-și să termine de pictat pereţii şi sălile de clasă în cele 5 corpuri de clădiri, din care două cu etaj, care alcătuiesc Grădiniţa, Şcoala primară şi Şcoala Gimnazială „Simion Balint” din Copăceni.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh