22
Lun, Iul
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Sâmbătă 13 iulie te invităm la "Festivalul Tradiții Vii în Inima Transilvaniei" la o sărbătoare a datinilor, meșteșugurilor și tradițiilor specifice din câmpia Transilvaniei de pe teritoriul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Poarta Apusenilor.
Vei avea ocazia să te bucuri de:
?ateliere meșteșugărești
?ateliere de creație pentru copii (pictură, modelare ceramică și lut)
?️expoziția de artă "Valori tradiționale, credință și simbol"
?spectacol de dansuri și muzică populare susținut de ansambluri populare din zonă
?târg de produse locale și standuri cu mâncare tradițională
Punctul central al evenimentului va fi reconstituirea unei nunți tradiționale de pe Valea Arieșului.Acest eveniment special va oferi vizitatorilor o incursiune fascinantă în obiceiurile și ritualurile nupțiale specifice zonei, implicând activ comunitatea locală în diverse roluri ceremoniale.
Evenimentul va avea loc la cabana Primăriei Mihai Viteazu din Cheile Turzii, punct GPS ?https://maps.app.goo.gl/hPsDwGaNhFgQfQLv9.
Intrarea este liberă.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului "Microregiuni"
Proiectul vizează o dezvoltare durabilă a teritoriilor, într-un mod unitar, coordonând o colaborare de 20 de luni în care se va învăța împreună și unii de la alții. Se urmărește o promovare unitară a zonelor bazată pe volorile locale autentice, un schimb intens de experiență și de modele de bună practică, testarea de noi experiențe locale inovatoare și creșterea vizibilității GAL-urilor și a programului european LEADER.
Proiectul „Microregiuni” este implementat în perioada 2024-2025, finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh