30
Joi, Noi
20 New Articles

Educație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alianța pentru Mobilitate Socială a fost recunoscută la nivel național pentru inițiativele de impact implementate în mediul rural la Gala Tineretului din Mediul Rural. Gala celebrează sectorul de tineret din comunitățile rurale. În cadrul evenimentului s-au selectat cele mai de impact proiecte din mediul rural, la nivel național, dintre care, 3 au fost din zona Arieș.

 

     Weekendul trecut, în data de 11.11.2023, a avut loc evenimentul de celebrare al inițiativelor înscrise la gală unde s-au remarcat și proiectele locale, la categoria ,,proiecte cu impact în mediul rural”, implementate de către Alianța pentru Mobilitate Socială.  

 

       Proiectele prin care AMoS s-a remarcat la nivel național au fost:
(1)  ,,Voce prin Design” - Au organizat o tabără de 5 zile cu zeci de tineri din mediul rural care au participat pentru prima dată în viața lor într-o tabără de formare. Tinerii au explorat designul grafic și statistica pentru a se implica mai activ în comunitate.

(2) ,,EcoLab”  -  Au mers la școli din zonele rurale și au făcut experimente științifice și biologice pentru a le arăta elevilor cât de important este să avem grijă de planeta noastră.

(3) ,,Cinema pentru Democrație” - Au vizitat 9 școli din mediul rural și au interacționat cu 500 de tineri, promovând drepturile omului prin proiecții de filme și discuții despre democrație.

 

   ,,Tinerii din mediul rural din zona Arieș se luptă cu dificultăți din cauza lipsei accesului la oportunități. Ei resimt cu adevărat absența activităților din centrul comunității. Cu toate acestea, sunt inspirația noastră, deoarece depun eforturi remarcabile pentru a-și construi un viitor mai bun. Ca membri ai acestei comunități, credem cu tărie că este datoria noastră să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a explora noi modalități de dezvoltare, este datoria noastră să investim în inițiativele care contribuie la dezvoltarea unui viitor mai bun pentru ei. Vrem să creăm pentru tinerii din zona noastră aceleași oportunități pe care le au cei de pretutindeni. În acest sens, vrem să exprimăm recunoștința noastră față de toți cei care au contribuit, indiferent dacă sunt parte a organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice sau private, voluntari simpli sau cetățeni dedicați. Mulțumim pentru implicarea voastră esențială în deschiderea unor noi oportunități pentru viitorul mai bun al tinerilor din mediul rural." - Oana Bucur, purtător de cuvânt AMoS

 

      Rămâneți cu ochii pe paginile de socializare ale alianței, Facebook: AMoS - Alianța pentru Mobilitate Socială și Instagram: @amos.faptebune.


    Iar dacă doriți să susțineți inițiativele din zona Arieș, vă invităm să luați legătura cu organizația: 0748 516 160 - Anamaria Botezan, Alianța pentru Mobilitate Socială

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh