Joi, 22 decembrie 2022, de la ora 17.00, Galeria de Artă „Valer Suciu”  din Turda va avea loc un eveniment cultural în cadrul căruia va fi difuzat un film etnografic realizat de etnologul Vasile Mathe.

Protagonistul filmului, ceterașul Nicolae Cristea va fi prezent la vizionare, iar alături de el vor fi cercetători și etnologi de la Cluj-Napoca.

Filmul documentar se intitulează „Nicolae Cristea, ultimul ceteraș din Valea Mogoșului”. Pe lângă realizatorii filmului, etnograful Vasile Mathe și profesorul de limba și literatura română, Daniel Tiutiu, vor fi prezenți la eveniment Silvestru Petac, coreolog de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca și Bogdan Neagotă, cercetător etno-antropolog, de la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Evenimentul intitulat ”Colindul, ritual și mitologie” se va desfășura în spațiul primitor al Galeriei de Artă „Valer Suciu” din Turda, decorul propice fiind asigurat de picturile expuse în carul expoziției „Salonul de iarnă”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh