16
Ma, Apr
13 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

  Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a anunțat faptul că forul administrativ județean a câștigat procesul prin intermediul căruia erau revendicate terenul și clădirile ce găzduiesc Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii de pe strada Moților nr. 68.

            Clarificarea situației juridice a acestor imobile va permite, acum, derularea de investiții finanțate din fonduri publice, motiv pentru care Consiliul Județean Cluj va demara în 2019 o serie de lucrări ample ce vizează adaptarea la standardele actuale în materie, respectiv lucrări de modernizare și extindere a unor corpuri de clădire, demolarea acelor structuri vechi care nu mai pot fi modernizate și edificarea altora, amenajarea unor noi saloane pentru părinți, precum și a unui parking cu acces dinspre strada Cardinal Iuliu Hossu.

Totodată, președintele Consiliului Județean Cluj a anunțat că, în procesul de extindere și modernizare a Spitalului de Copii de pe strada Moților este luată în calcul inclusiv varianta exproprierii unor terenuri limitrofe, sens în care au fost deja verificate vecinătățile. În ceea ce privește necesitatea derulării tuturor acestor investiții, președintele forului administrativ județean a precizat că acestea au drept scop îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului medical până în momentul în care Spitalul Pediatric Monobloc va fi finalizat.

,,Anul 2019 va fi pentru noi Anul Sănătății și anul în care Spitalul de Copii va reprezenta prioritatea absolută. Dacă în anul 2018 investițiile noastre în sectorul sanitar au reprezentat o preocupare permanentă, reușind să direcționăm spre acest domeniu nu mai puțin de 40 de milioane de euro, din care peste 36 de milioane proveniți din fonduri europene nerambursabile, în anul 2019 ne propunem ca o parte și mai însemnată din bugetul județului să fie alocată asigurării unor servicii medicale de înaltă calitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

            În paralel cu procedura de modernizare, extindere și dotare a Spitalului de Copii de pe strada Moților, Consiliul Județean continuă demersurile de identificare a unui teren pe care să poată fi edificat un Spital Pediatric Monobloc. Astfel, până în data de 4 decembrie 2018 pot fi depuse aceste oferte iar în cazul în care, după expirarea acestui termen nu va fi depusă nicio ofertă care să corespundă tuturor cerințelor tehnice, forul administrativ județean va demara procedura de expropriere pentru cauză de utilitate publică.

 

 

Biroul de presă

29 noiembrie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh