25
Sam, Mai
36 New Articles

Administrație
Typography

   Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a transmis unui număr de 49 de comune clujene documentația necesară în vederea aprobării prelungirii valabilității Planurilor Urbaniste Generale proprii care sunt pe cale să expire în data de 30 decembrie a.c.

            „Am transmis tuturor primăriilor din județ cărora le expiră PUG-urile la sfârșitul anului documentele necesare în vederea prelungirii valabilității până la finalul anului 2020. Vom continua să sprijinim primăriile în acest demers întrucât inițierea de noi proiecte de dezvoltare locală sau de investiții este strâns legată de existența acestor documente urbanistice, valabile”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe. 

            În acest sens, până la data de 29 decembrie 2018, un număr de 45 de comune clujene vor trebui să aprobe prelungirea valabilității documentației urbanistice vizate. De asemenea, un număr de patru comune sunt nevoite să aprobe atât prelungirea valabilității actualelor PUG-uri cât și inițierea demersurilor de elaborare/actualizare a acestei documentații, având în vedere faptul că până la această dată nu au fost încheiate contracte de servicii de proiectare cu un operator de profil. În ambele cazuri, pentru operativitatea trecerii acestui demers prin ședință de consiliu local, Consiliul Județean a elaborat și le-a transmis celor 49 de primării o propunere de proiect de hotărâre-model care să fie folosită în acest context.

             Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, toate localitățile din România trebuie să dețină planuri urbanistice generale și regulamente locale de urbanism. Activitatea de elaborare a P.U.G.-urilor reprezintă o activitate continuă, acest tip de document având un termen de valabilitate de 5-10 ani, cu excepția cazurilor în care s-au produs efecte cu impact puternic asupra dezvoltării localității (modificarea limitei administrativ-teritoriale, prevederea unor noi obiective de interes național - autostrăzi, căi ferate, obiective de utilitate publică cu impact major, dezastre naturale, etc.), caz în care actualizarea se poate face înainte de expirarea termenului prevăzut.

În lipsa prelungirii valabilității actualelor PUG-uri, investițiile pe care comunele doresc să le demareze în raza administrativă a unității lor teritoriale ar fi mult îngreunate, respectiv încetinite. Marea majoritate a primăriilor clujene au inițiat demersurile de actualizare a acestor documente beneficiind de finanțare prin Consiliul Județean Cluj, în valoare totală de aproximativ 3,4 milioane de lei, în ultimii trei ani.

În prezent, forul administrativ județean îndeplinește rolul de structură de specialitate în domeniul urbanismului pentru 74 de comune din județul Cluj și are încheiate convenții pentru emiterea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism cu nu mai puțin de 60 de UAT-uri.

  

  Biroul de presă

  3 decembrie 2018

 

Lista comunelor clujene cărora le expiră PUG-ul la data de 30 decembrie 2018

 

Prelungire valabilitate PUG

Prelungire valabilitate PUG și inițiere demersuri elaborare/actualizare PUG

Aghireșu

Cojocna

Aluniș

Bobâlna

Băișoara

Ceanu Mare

Beliș

Tureni

Borșa

 

Buza

Călățele

Căpușu Mare

Cășeiu

Cîțcău

Cătina

Chiuiești

Ciucea

Ciurila

Cornești

Cuzdrioara

Dăbîca

Fizeșu-Gherlii

Geaca

Gilău

Iara

Izvoru Crișului

Luna

Mânăstireni

Mărgău

Mărișel

Mica

Mociu

Moldovenești

Negreni

Pălatca

Panticeu

Recea Cristur

Rîșca

Săcuieu

Sâncraiu

Sânmărtin

Sânpaul

Sic

Suatu

Tritenii de Jos

Unguraș

Vad

Valea Ierii

Viișoara

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh