10
Vi, Iul
52 New Articles

Administrație
Typography

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a participat joi, 6 iunie 2019, la manifestările prilejuite de celebrarea Zilei Eroilor - ,,Sărbătoarea Națională a Poporului Român în cea de-a 40 zi ziua eroilor cluj napocade la Sfintele Paști, Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiției românești”.

            Domnul Marius Mînzat, apreciază că ,,Azi, când Biserica Ortodoxă Română îi cinstește și îi pomenește pe toți eroii, ostașii, luptătorii români care, de-a lungul veacurilor, s-au jertfit pentru apărarea patriei și a credinței, întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român, se cuvine să ne îndreptăm întreaga prețuire și recunoștință față de memoria celor care ne-au deschis calea spre ceea ce suntem în prezent. Aducem, astfel, un pios omagiu tuturor celor care au marcat istoria neamului român, plătind un preț incomensurabil, cel al propriei vieți.

            În acest context a fost organizată o ceremonie militară și religioasă de comemorare a eroilor ce s-a desfășurat în Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca. În cadrul acestei ceremonii au fost organizate o serie de momente speciale, astfel că, elevi din cadrul Școlii de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca au aprins candele și au depus flori la mormintele unde sunt înhumați peste 1.000 de eroi români, maghiari, germani, sovietici, precum și eroii căzuți în lupta pentru libertate în decembrie 1989.

            Totodată, la finalul ceremoniei, în semn de omagiu pentru toți eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, un reprezentant al Muzicii Militare a interpretat la trompetă ,,Il Silentio” (Stingerea), iar o grupă de militari a executat trei salve cu armament de infanterie.

            Cu acest prilej reprezentanți ai autorităților publice locale au depus coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Neamului și Monumentul Eroilor Revoluției, în semn de înaltă prețuire și respect pentru dăruirea cu care cei căzuți pe câmpurile de luptă au servit țara și poporul român.

           

 

Biroul de presă

6 iunie 2019

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh