20
Sam, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua Informării Preventive - 13 August 2019 nr. 17 din 12.08.2019isu cluj

Preveniți ghinionul!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, organizează în toate județele țării „Ziua informării Preventive”.

Având ca logo pisica neagră, activitățile informative – educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.

Mâine, în intervalul orar 10.00-14.00 subunitățile de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, din municipiile Cluj-Napoca, Dej, Turda și din orașul Huedin organizează activități specifice zilei porților deschise pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre. Pe lângă prezentarea tehnicii de intervenție, pompierii militari clujeni vor distribui pliante, broșuri, flyere și afișe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situații de urgență.

Cetățeanul este veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situațiilor de urgență, iar rolul său devine unul major prin însușirea și aplicarea informațiilor corecte ce țin prevenirea situațiilor de urgență sau adoptarea unui comportament adecvat ulterior calamităților, ce pot afecta familia, comunitatea și mediul înconjurător.

Inspecția de Prevenire și Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților efectuează în permanență activități specifice la nivelul localităților, operatorilor economici și instituțiilor pentru a crea un comportament preventiv și o atitudine proactivă în rândul comunității. Sunt desfășurate cu regularitate exerciții de evacuare în caz de incendiu în obiectivele ce pot reprezenta risc ridicat și instruiri cu personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din cadrul operatorilor economici, localităților și instituțiilor din județ.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU CLUJ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh