25
Joi, Apr
6 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pompierii clujeni au sărbătorit trecerea dintre ani la datorie. Au intervenit la mai multe incendii de pe raza județului Cluj.pompieri cluj

Totul a început încă din seara zilei de 31 decembrie 2019 când o autospecială pentru stins incendii a fost alertată în jurul orei 22.00, pentru a lichida flăcările care au afectat o casă de locuit, din localitatea Pāniceni, comuna Căpușu Mare.

A fost vorba despre o construcție pe structură din lemn și chirpici la care arderea s-a manifestat în interiorul pereților. Pompierii au acționat mai bine de două ore pentru a desface pereții casei și pentru a stinge focarele incendiului. Pompierii au reușit să limiteze propagarea flăcărilor în limitele care le-au găsit. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că focul a ponit de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale combustibile.

---------

Trei autospeciale pentru stins incendii au fost alertate chiar la momentul trecerii dintre ani pentru a stinge flăcările care au cuprins un fânar și o anexă, din localitatea Mera, comuna Baciu.

La sosirea pompierilor arderea se manifesta generalizat la cele două anexe gospodărești, iar acestea erau situate la o distanță de cca 2-3 m față de casa de locuit. Pompierii au acționat timp de cinci ore pentru a stinge incendiul și pentru a evita reaprinderea focarelor mocnite din cei peste 1000 de baloți de fân afectați. Pompierii au reușit să limiteze propagarea flăcărilor în limitele care le-au găsit. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar un echipaj SMURD a fost dislocat preventiv la locul evenimentului. Din cercetările preliminare, se pare că focul a ponit de la artificii folosite necorespunzător.

-------------

Două autospeciale pentru stins incendii au fost alertate, în cursul nopții de revelion, pentru a stinge flăcările care au cuprins o anexă gospodărească din localitatea Topa Mică, comuna Sânpaul. Alarma a fost dată în jurul orei 00.10, iar pompierii sosiți la fața locului au găsit anexa cuprinsă în totalitate de flăcări. În vecinătatea anexei, la o distanță de cca 5-6 m, se afla casa de locuit. Pompierii au reușit prin intervenția operativă să limiteze de flăcările în limitele care le-au găsit. S-a acționat pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative mai bine de două ore. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că totul a pornit de la o improvizație electrică.

Ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, pompierii militari au avut de a face, spre dimineață și cu un accident mortal. O autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD au fost alertate ca urmarea a unui eveniment rutier, anunțat în jurul orei 5.40, pe strada Someșul Rece din localitatea Gilău.

Pompierii au găsit la locul evenimentului un autoturism răsturnat pe plafon, în afara părții carosabile, la o distanță de cca 50 m față de acesta, și un bărbat de cca 40 de ani, care suferise multiple traumatisme, întins pe sol, la o distanță de cca 3-5 m față de autoturism.

Acesta nu prezenta semnale vitale, iar leziunile grave suferite nu au permis începerea manevrelor de resuscitare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh