19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prefectul Tasnádi István-Szilárd împreună cu subprefectul Irina Munteanu, au avut o ședință de lucru cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu managerii instituțiilor medicale din județ.prefect cluj

Ședința a avut ca subiect dezvoltarea unui nou plan medical de lucru în contextul creșterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Un alt punct pe ordinea de zi s-a referit la creșterea severității la noile cazuri și a timpilor mai mari de spitalizare.

Insuficiența cadrelor medicale cu pregătire specifică secțiilor ATI a fost un alt subiect discutat, personalul fiind tot mai solicitat în contextul actual al evoluției pandemiei de COVID-19.

Necesitatea acordării de asistență medicală specializată persoanelor non-Covid reprezintă un element care trebuie efectuat în paralel cu noul val pandemic, punând presiune pe sistemul medical.

Propunerile discutate sunt centralizate la DSP ca bază pentru noul plan și au ca scop punerea în prim-plan a pacientului indiferent de condițiile medicale pentru care acesta apelează sistemul public de sănătate, coroborat cu adaptarea acestuia pentru îmbunătățirea adresabilității pacienților depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

Centralizarea nevoilor și a dificultăților spitalelor, au ca scop elaborarea demersurilor în reglementare lacunelor legislative din sistemului medical, în context pandemic.

 

Instituția Prefectului Județului Cluj

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh