20
Dum, Iun
43 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) aferent construirii primului Centru Integrat de Transplant din România și din Sud-Estul Europei este în etapa de consultare publică. Până vineri, 23 aprilie a.c., persoanele interesate pot transmite Primăriei municipiului Cluj-Napoca propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la documentația P.U.Z. - „Amenajare ansamblul Clinicilor universitare și dezvoltare Centru Integrat de Transplant, str. Clinicilor – str. Victor Babeș”.centru transfuzie

La finalul consultării publice, documentația de urbanism va fi dezbătută în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), care își va da acordul înainte de a fi aprobată în Consiliul Local.

În paralel, Consiliul Județean, inițiatorul și realizatorul acestui proiect menit a poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, continuă demersurile împreună cu firmele de arhitectură câștigătoare ale contractului de proiectare, pentru finalizarea proiectului tehnic. De asemenea, Consiliul Județean a depus proiectul la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură, în vederea avizării acestuia.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Ritmul parcurgerii etapelor procedurale este unul susținut. Facem tot ceea ce ține de noi pentru a finaliza cât mai rapid pașii ce preced construcția efectivă, astfel încât să putem demara edificarea acestui obiectiv medical unic în România și în această parte a Europei”.

            Primul Centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh