29
Lun, Apr
1 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

RAPORT DE ACTIVITATE AL PREFECTULUI JUDEȚULUI CLUJ  4 MARTIE 2021 - prezent

 institutia prefectului judetului cluj

I.         COLEGIUL PREFECTURAL AL JUDEȚULUI CLUJ 

 

Structură administrativă care, sub conducerea Prefectului Județului Cluj, reunește șefii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și a altor instituții publice centrale ale statului cu reprezentare în județ (27 de SPD-uri).

  • Numărul ședințelor de lucru: 3;
  • Numărul hotărârilor adoptate:

 

  1. Tematici abordate:

 

ü Evaluarea măsurilor și acțiunilor stabilite la nivelul serviciilor publice deconcentrate pentru aplicarea politicilor/strategiilor guvernamentale cuprinse în Programul de Guvernare pentru anul 2021 pentru județul Cluj. Până în prezent au fost prezentate materiale în cadrul Colegiului Prefectural ale următoarelor instituții ale statului:

  • Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea

Exportului Cluj-Napoca; 

  • Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj;
  • Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Cluj;
  • Garda Forestieră Cluj;
  • Direcția pentru Cultură Cluj;
  • Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

La modul concret, în reuniunile lunare ale Colegiului Prefectural sunt evaluate acțiunile/activitățile serviciilor publice deconcentrate concomitent cu cuantificarea eficienței acestora.

 

  1. ACȚIUNI RELEVANTE ȘI CU IMPACT MAJOR DESFĂȘURATE ÎN PERIOADA DE REFERINȚĂ (martie-iunie 2021):

 

  1. Monitorizarea desfășurării Recensământului General Agricol-2021 la nivelul județului Cluj de către Prefectul Județului Cluj, în calitate de președinte al Comisiei Județene Cluj pentru Recensământul General Agricol - 2021.
  2. Monitorizarea respectării prevederilor Legii nr 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, cu modificările și completările ulterioare.

Instituții implicate:

Instituția Prefectului Județul Cluj;

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Cluj;

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj; Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

 și autoritățile administrației publice locale.

  1. Urmărirea aplicării conforme a Programului Laptele și Cornul pentru unitățile școlare din județ, într-o cooperare foarte concretă cu Consiliul Județean Cluj,

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj.

  1. Verificări, prin comisii de specialitate, stabilite prin ordin de prefect, a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apelor mari, la nivelul unităților administrativ-teritoriale pentru prevenirea producerii de inundații.

Au fost stabilite măsuri, cu termene și responsabilități în sarcina unităților administrativ-teritoriale, pentru eliminarea neconformităților constatate în teren. 

Verificările au vizat un număr de 47 de unități administrativ-teritoriale.

 

  1. Constituirea, prin ordin de prefect, a comisiilor de specialitate pentru constatarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate la nivelul unităților administrative produse pe parcursul anului 2021.

Au fost evaluate și s-au întocmit un număr de 28 Procese-Verbale /Note de Constatare pentru cele 28 de unități administrativ-teritoriale afectate, iar pentru 14 unități administrativ-teritoriale dintre acestea a fost promovat un proiect de hotărâre de guvern pentru sprijin financiar. 

  1. Evaluare și stabilirea despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau afectate de pesta porcină în vederea lichidării focarelor de boli transmisibile ale animalelor.

Au fost evaluate un număr de 12 focare de Pesta Porcină Africană, din 11 unități administrativ-teritoriale din județul Cluj, respectiv: Câmpia Turzii, Huedin, Bobâlna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Căianu, Chiuiești, Câțcău, Mihai Viteazu, Panticeu și au fost stabilite măsurile conform legislației specifice în vigoare.

 

III.      PROIECTE DE HOTĂRÂRI DE GUVERN 

 

Număr proiecte înaintate Guvernului: 4

 

  • Nota de fundamentare și Proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, respectiv Sâncraiu și Izvoru Crișului - s-a solicitat suma de 240.000 lei.

 

  • Nota de fundamentare și Proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru municipiul Turda, municipiul Dej, municipiul Gherla, comuna Florești, comuna Vultureni, comuna Luna în vederea obținerii de fonduri financiare pentru echilibrarea bugetelor respective în sumă de 582.000 lei (sume necesare achitării cheltuielilor stabilite prin hotărâri judecătorești definitive);

 

  • Nota de fundamentare și Proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru municipiul Turda în vederea bugetării și virării sumelor necesare pentru funcționare - s-a solicitat suma de 7.083.000 lei.

 

  • Nota de fundamentare și Proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse la nivelul a 14 unități administrativ-teritoriale – s-a solicitat suma de 95.423.000 lei.

 

IV.       COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CLUJ 

 

Numărul hotărârilor adoptate, - 120 hotărâri

 

Aspecte referitoare la măsurile stabilite:

  • Hotărâri privind stabilirea unor măsuri de reziliență și de diminuare a impactului tipului de risc, cu scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, pe raza unor unități administrativ- teritoriale din județul Cluj – 80;
  • Hotărâri privind aprobarea proceselor verbale de evaluare a pagubelor produse de fenomene hidrometeorologice periculoase pe raza unor unități administrativ teritoriale din județul Cluj – 6;
  • Hotărâri privind stabilirea/modificarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj – 20;
  • Hotărâri privind suspendarea/reluarea activității în unele unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj – 12;
  • Hotărâre privind înființarea unui centru de vaccinare de tip drive-through – 1;
  • Hotărâre privind constatarea unei situații potențial generatoare de situații de urgență la infrastructura de captare a apei din Lacul Tarnița aparținând Companiei de Apă Someș S.A. – 1.

 

V.      VERIFICAREA RESPECTĂRII RECOMANDĂRILOR/ INTERDICȚIILOR PE TIMPUL STĂRII DE ALERTĂ

 

Au fost efectuate 1.410 de acțiuni punctuale în zonele și mediile unde se putea concentra un număr mai mare de persoane în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale/comportamentelor de risc epidemiologic:

 

  • 783 a efectivelor I.P.J. Cluj
  • 262 în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj „Alexandru Vaida Voevod” și Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio Pop”, precum și în cooperare cu Poliția Locală.

Au fost înregistrate 3 dosare penale privind comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

 

  1. INTENSIFICAREA ACTIVITĂȚII DE VACCINARE A POPULAȚIEI.

MĂSURI ȘI ACȚIUNI ÎN CONSECINȚĂ

 

  • Organizarea unui Centru de vaccinare „Drive through” pe platforma Sălii

Sporturilor „Horia Demian” din municipiul Cluj-Napoca, începând cu data de 26.04.2021;

  • Organizare maratonului de vaccinare „Împreună pentru Cluj” la Sala Polivalenta

„BT Arena” din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 14 mai – 17 mai;

  • Organizare maratonului de vaccinare în mediul rural din comuna Chinteni, în perioada 21 mai – 23 mai;
  • Organizare maratonului de vaccinare ,,Împreună pentru Dej” Centrul de Servicii

Sociale, str. Regina Maria, nr. 26 din municipiul Dej, în perioada 28 mai – 31 mai;

  • Organizarea maratonului de vaccinare ,,Împreună pentru Cluj” (Rapel) la sala

Polivalenta „BT Arena” din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 04 iunie – 07 iunie;

  • În paralel, într-o colaborare interinstituțională excelentă dintre Instituția Prefectului, Spitalul Militar, ISU și autoritățile administrației publice locale din județ s-au desfășurat într-un ritm susținut activități de vaccinare a populației în 26 de unități administrativ-teritoriale, beneficiind de vaccin până în data de 11 iunie 2021 un număr de 913 persoane, această campanie va continua și în perioada următoare.

 

Din evaluările făcute la nivel național, în prezent, județul Cluj se situează pe locul II cu un procent de vaccinare de 30,2 %.

 

În județul Cluj, municipiul Cluj-Napoca are un procent de vaccinare de 40,63 % (locul III ca și localitate pe țară), iar cel mai mic procent de vaccinare se înregistrează la nivelul județului Cluj în localitatea Măguri Răcătău cu un procent de vaccinare de 4.96%.

 

VII. INFORMAȚII GENERALE ÎN LEGĂTURA CU TICHETELE SOCIALE, PE SUPORT ELECTRONIC, PENTRU MESE CALDE:

 

  • Suma care va fi alocată pentru tichetul social pentru mese calde, pe suport electronic, este de 180 lei / lună;
  • Perioada de desfășurare a programului: septembrie 2020 – iunie 2021;
  • Sumele alocate vor putea fi utilizate în termen de 12 luni de la data alocării pe card;
  • Valoarea maximă a tranzacțiilor, cu cardul, acceptate într-o zi este de 40 lei;
  • Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unitățile de alimentație partenere, care prepara/ servesc/ livrează hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea termică a acestora. (336 unități afiliate în județul Cluj).

 

 

 

VIII. CORPUL DE CONTROL AL PREFECTULUI

 

Număr de acțiuni de control dispuse de prefect: 4;

Unitățile administrativ-teritoriale unde s-au efectuat controale: 

Baciu, Căpușu Mare, Fizeșu-Gherlii, Jichișu de Jos.

 

Tematica abordată:

  • modul de îndeplinire a atribuțiilor ce revin primarului și secretarului din fiecare unitate administrative-teritorială verificată,
  • aspectelor sesizate de către cetățeni prin intermediul petițiilor adresate Instituției Prefectului.

Principalele deficiențe constatate : 

 

  • deficiențe cu privire la completarea registrului agricol;
  • deficiențe cu privire la aplicarea Programului de măsuri pentru combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul, conform prevederilor H.G. nr. 1.723/2003;
  • deficiențe cu privire la aplicarea legislației privind restituirea proprietăților;
  • deficiențe cu privire la îndeplinirea obligației de transparență în cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative.

 

MĂSURI PROPUSE:

 

  • întocmirea Programului de măsuri pentru combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul, conform prevederilor H.G. nr. 1723/2003;
  • îndeplinirea obligației de transparență în cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative;
  • completarea registrului agricol în format electronic;
  • întocmirea și comunicarea către instituția prefectului a actelor emise de către primari și consiliile locale;
  • finalizarea lucrărilor de igienizare și/sau modernizare a unităților de învățământ;
  • efectuarea demersurilor necesare obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, precum și a autorizațiilor de securitate la incendiu.

 

IX.       SERVICII PUBLICE COMUNITARE

 

  1. SERVICIUL PUBLIC    COMUNITAR    REGIM    PERMISE    DE    CONDUCERE    ȘI

ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR

 

ACTIVITATEA DE EXAMINARE 

Au fost planificate și au susținut examenul:

 

La proba teoretică

 

-          un număr de 17.022 persoane din care: 

o       9.745 admiși; o       7.277 respinși.

   Procentul de promovabilitate: 42,75%.

 

La proba practică:

 

  • S-au prezentat un număr de 714 candidați, din care:
  • 4965 candidați au fost declarați admiși; - 9749 candidați au fost declarați respinși

   Procentul de promovabilitate: 33.74%.

 

  1. ACTIVITATEA DE EMITERE A PERMISELOR DE CONDUCERE

 

Au fost emise un număr de 35.070 permise de conducere, din care: 26.097 preschimbări de permise. 

 

  1. ACTIVITATEA DE ÎNMATRICULARE ȘI EVIDENȚĂ A VEHICULELOR:

 

  • radieri efectuate: 809
  • înmatriculări efectuate: 534
  • autorizații de circulație provizorii: 282
  • certificate de înmatriculare de probe: 50

Răspuns la petiții/solicitări ale cetățenilor: 

 

  • 251 lucrări
  • 629 emailuri

 

  1. SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR DE PAȘAPOARTE CLUJ

 

  • au fost primite 042 cereri:
  • au fost eliberate la titulari un număr de pașapoarte:

* 11.303 pașapoarte simple electronice; * 739 pașapoarte simple temporare.

  • Emitere și eliberare pașapoarte cetățeni români cu domiciliul în străinătate:

o         au fost eliberate la titulari un număr de 160 pașapoarte cu menționarea

domiciliului în străinătate:

* 157 pașapoarte simple electronice, * 3 pașapoarte simple temporare.

 

Amenzi        contravenționale    pentru            pierderea,      distrugerea    sau      deteriorarea pașapoartelor: 

  • 60 de amenzi în valoare de 1.048 de lei.

 

 

 

X.        Compartiment APOSTILA

 

Apostila este o ștampilă sau un certificat eliberat de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în tara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenției.

 

Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

 

Procedura de eliberare a apostilei pentru actele oficiale administrative emise de autorități ale administrației publice centrale sau locale, precum și de alte organe de autoritate administrativă din România, care organizează o activitate de interes public, în cadrul unor competente stricte stabilite prin lege, se desfășoară prin intermediul biroului apostilă organizat în cadrul instituțiilor prefectului.

 

Instituția Prefectului Județul Cluj, prin Compartimentul Apostila, a aplicat Apostila de la Haga astfel:

 

Număr

cereri

adresate

Instituției

Prefectului

Județul Cluj

Număr acte administrative pe care s-a

aplicat Apostila

de la Haga

 

Număr acte neapostilate 

( nu au îndeplinit

criteriile legale pentru apostilare)

Acte administrative emise pe teritoriul altor județe pentru care s-a aplicat

Apostila de la

Haga 

Tarile pentru care s-a solicitat aplicarea Apostilei de la Haga

 

344

 

327

 

17

 

68 *

**

Italia, Spania,

Germania, Israel, Franța, Marea

Britanie, Suedia, Elveția

Norvegia, Brazilia,

Albania, Turcia, Cipru

 

  * Apostila de la Haga se aplica la Instituția Prefectului din județul pe raza căruia actul administrativ a fost emis

 

  - prin excepție – pentru a veni în sprijinul cetățenilor – actele de stare civila, cazierul judiciar s.a. - pot fi emise la orice Instituție a Prefectului din tară, cu condiția verificării autenticității actului respectiv.

 

 ** Țările pentru care se solicită aplicarea Apostilei de la Haga pot fi țări în care: se caută/există deja un loc de muncă; se solicită alocații/ajutoare sociale; în care se căsătorește solicitantul; în care au domiciliul – în cazul cetățenilor străini care urmează/au urmat cursurile unei instituții de învățământ din Romania, s.a.

 

XI.       AGENDA PREFECTULUI 

 

  1. Culte religioase vizitate: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, Parohia

Greco-Catolică, Biserica Unitariană, Biserica Catolică, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică Luterană;

 

  1. Vizită de lucru în următoarele unități administrativ teritoriale: Dej, Gherla, Sic, Unguraș, Gârbău, urmează Valea Ierii și alte UAT-uri;

 

  1. Întâlnire de lucru cu reprezentanții autorităților publice centrale:
  • Florin Cîțu – prim-ministru al României;
  • Lucian Bode – ministrul de interne; - Cseke Attila – ministrul dezvoltării;
  • Novak Eduard – ministrul sportului și tineretului;
  • Anca Dragu – președinte senat;
  • Bogdan Despescu – Secretar de stat;
  • Aurelian Păduraru – Secretar de stat;
  • Alin Mastan – Inspector General al Jandarmeriei Române;
  • Ștefania Ferencz – Secretar General MAI;
  • Hegedüs Csilla – secretar de stat; - Irina Alexe – secretar de stat.

Participare comemorări naționale, depunere de coroane: Rezistența anticomunistă din România, Ziua Maghiarilor de pretutindeni, Mihai Viteazu – Erou martir, Ziua Eroilor.

 

  1. COMUNICARE:

 

  • Apariții TV: 25;
  • Interviuri radio: 35;
  • Interviuri presă: peste 100;
  • Comunicate de presă zilnice referitor la situația epidemiologică;
  • postări pe pagina oficială de Facebook a instituției prefectului și pe portalul instituției, la secțiunea comunicate de presă, evenimente, informări- de informări periodice privind finanțările active din fonduri europene/alte fonduri externe, precum și din fonduri guvernamentale.

 

XII. RELAȚII INTERNAȚIONALE

 

  1. Sumar:
  • 2 întâlniri oficiale ale Prefectului județului Cluj, la sediul Instituției Prefectului, cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România a Statului Israel și a Republicii Polone;

 

  1. 10 martie: Prefectul județului Cluj a primit vizita E.S. dl David SARANGA, ambasador al Statului Israel în România;

 

  1. 6 mai: Prefectul județului Cluj a avut o întrevedere, la sediul Instituției Prefectului, cu dna Mihaela-Monica Călușer, Consul onorific al Poloniei la ClujNapoca.

 

  1. Alte întâlniri: Wouter Reijers - consul onorific al Olandei, Shajjad Rizvi - consul onorific al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Colegiul Național de Apărare Carol I, întâlnire cu directorii serviciilor publice deconcentrate, Ro Retail, Slujbă de Sfințire Biserică Studențească Creștini Ortodocși, întâlnire de lucru în cadrul proiectului Școli curate pentru județul Cluj.

 

  1. PICHETĂRI: 5 acțiuni de pichetare

 

  • Nemulțumiri ale cetățenilor/reprezentanți ai ONG-urilor împotriva măsurilor și a restricțiilor impuse de Guvern în vederea limitării infecției cu SARS- COv-2 (3);
  • Nemulțumiri cu privire la situația socială a femeilor, înrăutățită, cu precădere, în timpul pandemiei (1);
  • Revendicări ale unor categorii de pensionari și salariați cu privire la înghețarea veniturilor acestora în anul 2021 (1).

 

XIII. DEMERSURI REALIZATE DE INSTITUȚIA PREFECTULUI AUTORITĂȚILOR CENTRALE:

 

  • SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI;
  • MINISTERUL AFACERILOR INTERNE;
  • DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ;
  • MINISTERUL MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE;
  • MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE;
  • MINISTERUL SĂNĂTĂȚII.

 

DEMERSURI PRIVIND INCLUDEREA SPRE FINANȚARE A PROPUNERII DE PROIECT VIZÂND RENOVAREA, MODERNIZAREA ȘI DOTAREA CLĂDIRII PALATULUI ADMINISTRATIV AL JUDEȚULUI CLUJ, CLĂDIRE MONUMENT ISTORIC DE INTERES LOCAL, ÎN PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR)- INVESTIȚIE DE APROX. 6 MILIOANE EURO.

 

 

 

XIV. CONTROLUL LEGALITĂȚII ȘI CONTENCIOS ADMINISTRATIV

 

  1. Activitatea de verificare a legalității actelor administrative și a modului de aplicare a actelor normative.

 

  1. Număr de hotărâri verificate: 408;
  2. Număr de dispoziții verificate: 149;
  3. Număr acte intrate în procedură prealabilă: 1 (HCL DĂBÂCA nr. 18/2021 privind reorganizarea aparatului de specialitate al primarului comunei Dăbâca și aprobarea organigramei și a statului de funcții);
  4. Număr acte intrate în Contencios administrativ:

 

  1. Reprezentarea Instituției Prefectului la instanțele judecătorești (număr de acțiuni în instanță)

Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Cluj a avut, în cursul lunilor martie – mai 2021, calitatea de parte într-un număr de 934 cauze repartizate pe instanțele judecătorești, după cum urmează:

 

  • Judecătoria Cluj-Napoca : 374;
  • Judecătoria Turda : 218;
  • Judecătoria Dej : 59; -         Judecătoria Gherla  : 168;
  • Judecătoria Huedin :

 

  1. Activitatea desfășurată de Comisia Județeană de atribuire denumiri constituită în baza prevederilor O.G. nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, actualizată:

Comisia județeană de atribuire de denumiri a soluționat un număr 2 solicitări de atribuire de denumiri, fiind emise un număr de 2 avize favorabile.

 

  1. Activitatea de contencios-administrativ.

Prefectul a fost parte în 50 de cauze în contencios administrativ. 

 

  • 19 acțiuni au avut ca obiect drepturi salariale : o 17 ale polițiștilor și funcționarilor publici din cadrul celor 2 servicii comunitare

aflate în subordinea prefectului, din care în 5 au fost finalizate, iar pe rol se află 13; o 2 cauze drepturi salariate funcționari publici și personal contractual din cadrul instituției, aflate pe rol. 

 

  • 6 acțiuni au ca obiect solicitarea de anulare hotărâri ale Comitetului județean pentru situații de Urgență Cluj, din care 1 soluționat definitiv ( câștigat ) iar 5 se află pe rolul instanțelor;

 

  • 23 acțiuni au ca obiect Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, din care pronunțate și câștigate 13, pe rol fiind 10 cauze;

 

  • 1 cauză având ca obiect anulare hotărâre de consiliu local prin care au fost acordate facilități de transport public profesorilor (municipiul DEJ);

 

  • 1 cauză având ca obiect, anulare dispoziție primar aflat pe rolul instanței (comuna Feleacu).

 

XV. URMĂRIREA APLICĂRII ACTELOR NORMATIVE CU CARACTER REPARATORIU

 

  1. Aplicarea legilor fondului funciar.

Numărul ședințelor Comisiei județene de fond funciar: 1;

Numărul total al Hotărârilor adoptate de către Comisia Județeană: 190;

Numărul total de titluri de proprietate emise: 190;

Numărul total de ordine emise pentru atribuire terenuri: 5; Numărul total de petiții: 92.

 

  1. Aplicarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

 

Numărul total de dosare trimise la Autoritatea Națională pentru Restituirea

Proprietății: 27;

Numărul total de dosare returnate la primării: 7.

 

XVI. IMPLEMENTAREA STRATEGIEI GUVERNAMENTALE DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A SITUAȚIEI ROMILOR. 

 

4 rapoarte de monitorizare privind situația comunității rome de la nivel județean transmise către Agenția Națională pentru Romi.

 

  1. IDENTIFICAREA PROBLEMELOR ȘI IMPLICAREA ÎN REZOLVAREA ACESTORA

 

25 informări/comunicări/întâlniri în sistem online cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale în vederea identificării problemelor întâmpinate de către comunitățile de romi în domeniul locuirii, educației, sănătate, infrastructură, ocuparea forței de munca, prevenirea și combaterea discriminării: (Asociația Partida Romilor Pro Europa din Cluj, Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România, Asociația Studenților Romi

„Romano - Suno” Cluj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj (ADI-ZMC), Asociația Creștin Ortodoxă pentru romi „Sf. Moise Arapul” Cluj-Napoca, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei, Cluj-Napoca(ACRC).

 

 

 

 

 

XVII. COOPERARE INSTITUȚIONALĂ

 

  • Participarea, în sistem online, la conferințele organizate de către Agenția Națională pentru Romi cu privire la pregătirea adoptării noii strategii pentru îmbunătățirea situației romilor.

Număr de conferințe: 8;

  • Participarea, în sistem online, la conferințele organizate de către Banca Mondială cu privire la eficientizarea colectării datelor de la nivel local privind situația romilor.

Număr de conferințe: 3  

  • Participarea, în sistem online, la conferința organizată de Facultatea de Științe

Politice, Administrative și ale Comunicării ; Punctul Național pentru Contact pentru Romi,

Uniunea Civică a Tinerilor Romi și Asociația Mozaic, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi Cluj în domeniul incluziunii sociale. 

Număr de conferințe: 5 

 

XVIII. IMPLEMENTAREA POAD-PROGRAM OPERAȚIONAL DE AJUTORARE A PERSOANELOR DEFAVORIZATE - 2019/2021 LA NIVELUL JUDEȚULUI CLUJ

 

Perioada de distribuire a pachetelor: 8 februarie - 16 aprilie 2021 (recepționate în perioada 02-05 februarie 2021)

 

Pachete distribuite în 81 de unități administrativ-teritoriale din județ: un total de 18.307 pachete (pentru fiecare categorie de produse- igienă și alimente), din care 11.964 pachete pe listele inițiale și 6.343 pachete pe listele de suplimentare.

 

  1. DISTRIBUȚIA PACHETELOR CU PRODUSE ALIMENTARE

 

Beneficiari: 6.001 copii, 2.289 persoane vârstnice, 5.391 femei, 4.815 persoane cu dizabilități, 2.097 minorități, respectiv 143 persoane fără adăpost.

 

  1. DISTRIBUȚIA PACHETELOR CU PRODUSE DE IGIENǍ

 

Beneficiari: 5.997 copii, 2.351 persoane vârstnice, 5.400 femei, 4.943 persoane cu dizabilități, 1.939 minorități, respectiv 62 persoane fără adăpost.

 

XIX. IMPLEMENTAREA SCHEMEI NAȚIONALE DE SPRIJIN PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE ȘI PENTRU PERSOANELE FĂRĂ ADĂPOST (S.N.S.P.V.P.A.)

 

  1. TICHETE de MASĂ CALDĂ
  • au fost recepționate, în luna mai 2021, un număr de 148 de tichete electronice pentru masă caldă emise de Sodexo pentru județul Cluj, din care:

o  146 destinate persoanelor peste 75 de ani care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari; o  2 carduri destinate persoanelor/familiilor fără adăpost.

 

De la începutul implementării Programului, au fost recepționate, la nivelul județului

Cluj, un număr total 4.990 tichete electronice pentru masă caldă emise de Sodexo;

 

Date transmise de Sodexo pentru județul Cluj (mai 2021): 

 

  • grad de utilizare a cardurilor - 45,57 %, grad de activare a cardurilor - 74,6 %.

 

 

 

 

 

 

 

 

XX. MANAGEMENT ORGANIZAȚIONAL 

 

Structură organizatorică

 

Structura organizatorică și funcțională a Instituției Prefectului - Județul Cluj este aprobată prin Ordin al Prefectului și cuprinde, centralizat, un număr de 112 posturi, repartizate astfel:

 

  • 3 posturi corespunzătoare unor funcții de demnitate publică;
  • 42 posturi corespunzătoare unor funcții publice;
  • 52 posturi corespunzătoare unor funcții publice cu statut special; -   15 posturi corespunzătoare unor funcții de natură contractuală. 

Numărul de 112 posturi repartizate Instituției Prefectului - Județul Cluj cuprinde funcții de demnitate publică, funcții din categoria înalților funcționari publici, funcționari publici, funcționari publici cu statut special și personal contractual. 

 

În cadrul Structurii organizatorice și funcționale a Instituției Prefectului-Județul Cluj, aparatul de specialitate cuprinde următoarele structuri:

  • Secretarul General al Instituției Prefectului;
  • Manager Public;
  • Serviciul Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate, Programe Europene, Situații de urgență;
  • Serviciul Juridic, Contencios Administrativ, Apostilă;- Serviciul Economic, Resurse

Umane și IT; 

  • Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Cluj;
  • Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a

Vehiculelor Cluj;

  • Compartiment Corpul de Control al Prefectului;
  • Compartiment Audit Public Intern;
  • Compartiment Informare, Secretariat, Relații publice, Arhivare;
  • Compartiment Structura de Securitate.

În perioada de referință a fost reorganizată Instituția Prefectului - Județul Cluj.

Ca noutate, a fost înființată funcția de secretar general al instituției, acesta fiind înalt funcționar public, iar prefectul și subprefecții au devenit demnitari.

 

1. Utilizarea resurselor financiare  

 

Bugetul alocat instituției în anul 2021 pentru cele două capitole bugetare, a fost în sumă totală de 10.805.000 lei, execuția bugetară la această dată fiind de 4.363.000 lei.

 

 

2. Activitatea de achiziții publice

 

În cadrul Instituției Prefectului - Județul Cluj, au fost efectuate un număr de 69 achiziții directe, cu o valoare de 25.000 lei fără TVA, au fost încheiate 5 contracte subsecvente la acordurile cadru cu o valoare de 76.000 lei fără TVA, asigurând astfel obiectivul principal pentru al doilea trimestru al anului 2021, care a fost realizarea achizițiilor stabilite prin Programul anual al achizițiilor publice, îndeplinindu-se astfel obiectivele generale al instituției, cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal, al recunoașterii reciproce, al transparenței, proporționalității, eficienței utilizării fondurilor publice și al asumării răspunderii. 

 

3. ORDINELE PREFECTULUI 

 

Număr total de ordine emise: 133, din care:

  • număr ordine emise de Corpul de control al prefectului – 10;
  • număr ordine emise de Serviciul Juridic, Contencios Administrativ, Apostilă – 23;
  • număr ordine emise de Serviciul Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate,

Programe Europene, Situații de Urgență – 22;

  • număr ordine emise de Serviciul Economic, Resurse Umane, Administrativ – 78.

 

 

XXI. ACTIVITATEA DE SOLUȚIONARE A PETIȚIILOR ȘI A

AUDIENȚELOR

 

Număr petiții înregistrate la Instituția Prefectului județul Cluj : 430.

 

Problematica abordată

 

  • sesizări la adresa autorităților administrației publice locale;
  • sesizări din domeniul fondului funciar;
  • sesizări din domeniul construcțiilor; - probleme sociale, etc.

 

Număr persoane primite în audiență : 10.

  • au fost îndrumați în activitatea de practică la nivelul instituției un număr de 5 studenți proveniți de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și Facultatea de Drept;

 

  • consiliere telefonică acordată unui număr de aprox. 60 de persoane.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh