18
Joi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Caz unic în sistemul de învățământ din județul Cluj, la Câmpia Turzii. Dacă la nivelul județului există 4 școli care și-au mutat, în întregime, cursurile în online din cauza unor cazuri de Covid-19, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii acolegiul tehnic victor ungureanu trecut în mediul virtual din cauza... sistemului de încălzire.

Extras din comunicatul de presă emis, în comun, de Instituția Prefectului Județului Cluj și Inspectoratul Școlar Județean Cluj:

„Număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj) - 5:

1. Școala Gimnazială Dăbâca; conducător auto microbuz școlar/ confirmat COVID-19;

2. Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, Câmpia Turzii; sistemul de încălzire;

3. Școala Postliceală F.E.G., Cluj-Napoca; resurse umane confirmate COVID-19;

4. Liceul Tehnologic Special Gherla (ST din Penitenciarul Gherla); resurse umane confirmate COVID-19;

5. Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”, Cluj-Napoca; resurse umane confirmate COVID-19”, se precizează în comunicatul citat.

Adică a venit frigul iar sezonul i-a prins nepregătiți pe cei care trebuiau să se ocupe de asigurarea condițiilor pentru desfășurarea cursurilor la colegiul din Câmpia Turzii. Problema care se pune este când va fi gata sistemul de încălzire de acolo? Pentru că temperaturile vor crește doar peste circa 5 luni.

Primarul liberal, Dorin Lojigan, susține că spera ca sistemul de încălzire să fie finalizat încă de săptămâna trecută, însă abia ieri au sosit centralele termice și s-a început instalarea lor. Edilul localității speră, conform propriilor declarații, ca sistemul de încălzire să fie funcțional începând de săptămâna viitoare.

La Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” se află în desfășurare ample lucrări de reabilitare, în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, dar care, ATENȚIE (!), trebuia finalizat în luna martie a acestui an. Cel puțin așa susținea primarul Lojigan, într-o declarație dată presei, în 19 iulie 2020, pe care o puteți urmări în video-ul alăturat. De la minutul 4.08 vorbește despre valoarea proiectului și termenul de finalizare. Dacă atunci, când lucrările se desfășurau din plin la reabilitarea clădirii, edilul Câmpiei Turzii a convocat presa pentru a expune proiectul, când lucrările au întârziat foarte mult, ajungând ca frigul să ducă la sistarea cursurilor cu prezența fizică, Dorin Lojigan nu a mai făcut-o. Deși ar fi fost bine ca toată lumea să fie informată de tărăgănarea lucrărilor și poate, s-ar fi găsit soluții pentru elevi și profesori.

Vom verifica săptămâna viitoare, dacă la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” se va fi finalizat montarea sistemului de încălzire iar cursurile vor fi reluate.

 

Citește și: 

Tot ce vrei să știi despre modernizarea Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” (foto+video)

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh