20
Sam, Aug
21 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

            Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satele Frata, Pădurea Iacobeni și Poiana Frății din comuna Frata, județul Cluj.reta apa

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prioritatea noastră este să asigurăm condiții decente și nediscriminatorii pentru toți clujenii, indiferent de zona în care locuiesc. Accesul la apa potabilă trebuie privit ca o normalitate iar Consiliul Județean și Compania de Apă Someș fac eforturi intense pentru ca județul să fie racordat integral la acest serviciu de utilitate publică”.

            În prezent, pe mai multe străzi amplasate pe teritoriul localităților Frata, Pădurea Iacobeni și Poiana Frății nu există o rețea de alimentare cu apă, astfel încât locuitorii se aprovizionează din surse proprii, improvizate, neverificate din punct de vedere igienico-sanitar. De asemenea, în satul Soporu de Câmpie, deși există o rețea de apă, presiunea în instalație este insuficientă distribuirii către toți consumatorii racordați. 

            În acest context, noul proiect prevede extinderea rețelei de apă în cele trei localități, pe o lungime cumulată de cca. 6.000 metri, sistemul urmând  a funcționa gravitațional. De asemenea, vor fi realizate și branșamente la imobile până la limita de proprietate. În plus, pentru rezolvarea problemei presiunii, în satul Soporu de Câmpie va fi amenajată o stație de pompare a apei.

            Investiția este gestionată de Primăria comunei Frata. După finalizarea lucrărilor și realizarea etapei de recepție, rețeaua va fi preluată în sistem centralizat de către Compania de Apă Someș S.A, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj .

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh